Uz Kafu logo

Kako da svoje iskustvo iz medicinske ustanove podelim sa drugima?

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Svaki odlazak kod lekara je jedno novo iskustvo- svi smo imali neke neprijatnosti ili pak dobre ustiske o nečijem radu koje smo želeli da podelimo sa drugima. Sada je tu Hipokratija – platforma koja omogućava da ta iskustva predstavimo na pravi način, i lekarima koji rade u medicinskih ustanova ali i drugim pacijentima.

Svoja iskustva možete na jednostavan način da prezentujete drugima i da kroz ocenjivanje nečijeg rada pomognete pacijentima da dođu do najbolje medicinske nege. Pored ostavljanja komentara, sajt vam omogućava i da ocenite sve aspekte nečijeg rada.

Kako funkcioniše Hipokratija?

Ostavljanje iskustva na Hipokratiji je jako jednostavno. Za početak, nije vam potrebna nikakva komplikovana registracija – dovoljno je da na sajtu kliknete na opciju „ostavi iskustvo“ i popunite jednostavan formular. 

Za početak, potrebno je da odaberete ustanovu čije rad želite da ocenite. U bazi sajta se trenutno nalazi preko 2000 ustanova iz cele Srbije i veoma lako ćete pronaći ustanovu koju tražite. Dovoljno je da ukucate njen naziv i to je sve. Sledeći korak je izbor specijalizacije čiji rad ocenjujete – kao na primer rad urologa u vašem lokalnom domu zdravlja. U padajućem meniju će vam biti ponuđene sve specijalizacije koje postoje u određenoj zdravstvenoj ustanovi, na vama je samo da izaberete onu koja vas zanima.

Sledeće na redu je ocenjivanje. Omogućeno vam je da pojedinačnim ocenama od 1 do 5 ocenite sve aspekte funkcionisanja jedne medicinske ustanove. Ocenjuje se kvalitet usluge, vreme čekanja, higijena ali i cena usluge. Na ovaj način ćete drugim pacijentima jasno skrenuti pažnju na to šta su dobri ali što loši aspekti nečijeg rada. Ukoliko neko ne želi dugo da čeka, na osnovu vaših ocena će znati kome da se obrati, odnosno koga da izbegava.

Korisnici mogu ostaviti i detaljno, pisano iskustvo koje žele da podele sa drugima. Ograničenja ne postoje, a na vama je da odlučite šta je ono što je i drugima bitno i korisno. Pored korisnika usluga, ovaj komentar mogu da vide i rukovodioci zdravstvenih ustanova i vaši komentari mogu doprineti i unapređenju njihovog poslovanja. 

Možete naznačiti i kada se to iskustvo dogodilo, što je korisnicima dati do znanja koliko je vaš komentar relevantan. Takođe, ukoliko ostavljate iskutvo vašeg deteta mlađeg od 15 godina ili nekog drugog člana porodice, možete naznačiti i to. 

Na kraju, na vama je da odgovorite da li je kvalitet nege u ustanovi dovoljno dobar da ga preporučite drugima. Vaš odgovor na ovo pitanje će uticati na zbirnu ocenu ustanove. Svaki komentar na sajtu Hipokratija se kontroliše pre objavljivanja. Na ovaj način se korisnici štite od nerelevantnih komenara, koji sadrže uvredljiv sadržaja.

U planu je i opcija koja će posetiocima omogućiti da se detaljnije upoznaju sa radom lekara. Oni će imati mogućnost da otvore profile na kojima će moći da detaljnije prezentuju svoju biografiju ali i ustanovu u kojoj rade. 

Kako da pretražujete iskustva drugih pacijenata?

Na sajtu Hipokratija se trenutno nalazi preko 1400 iskustva pacijenata. Ova baza vam može biti dragocen putokaz pri izboru zdravstvene ustanove u kojoj ćete se lečiti ili otići na neki lekarski pregled. Iskustva, pre svega, možete filtrirati na osnovu grada ili specijalizacije koja vas zanima. Ukoliko vas interesuju samo stomatolozi u vašem gradu, na ovaj način ćete najbrže dođi do ustanove koja ispunjava sve vaše kriterijume.

Pored pojedinačnih iskustava, možete otići i na profil neke zdravstvene ustanove i pogledati njenu prosečnu ocenu kao i procenat korisnika koji je preporučuju. Pored osnovnih ocena, možete pogledati i kako korisnici ocenjuju pojedinačne specijalizacije koje postoje u nekoj ustanovi. Na taj način ćete biti sigurno da dobijate ono što tražite.

Korisnicima sajta će uskoro biti omogućeno i da na svom profilu sačuvaju one komentare koji su im bitne i koje žele da pročitaju ponovo. Biće omogućene i notifikacije o novim komentarima ali i reakcijama na one komentare koji vas zanimaju. Radi se i na povezivanju iskustava iz različitih medicinskih ustanova, kako bi posetioci sajta stekli sveobuhvatan uvid u stanje neke specijalizacije u domaćem zdravstvu.

Tu su bitne informacije poput adrese, veb sajta, kontakt telefona ali kratkog opisa usluga koje neka ustanova nudi. Na vama je samo da izabranu ustanovu kontaktirate i zakažete pregled. Ova opcija će vam uskoro biti omogućena i putem sajta Hipokratija, što će vam dodatno olakšati pristup najboljoj medicinskoj nezi. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu