Uz Kafu logo

Iščezla, Džilijen Flin

Razonoda

Autor: uzkafu

IscezlaI opet odličan psiho triler.

Počinje malo tiho i sporo: na dan pete godišnjice braka, žena je nestala iz svoje kuće. Muž je očajan, zbunjen, tragovi nasilja, uključena pegla… Muž je inače se..nja, oboje su ostali bez posla, majka mu je umrla, a zbog bolesne majke su i napustili Njijork i presli u neku zabit… Razočaran životom i brakom i svim i svačim.

Uporedo ide i priča iz njenog dnevnika, gde upoznajemo ženu koja je inspiracija svojim roditeljima za serijal knjiga o fantastičnoj, prepametnoj devojcici, knjiga koje su bile bestseler pre dvadesetak godina. Savršena, obrazovana, plava, poštena, dobra, obožava svog muža se..nju… i sve tako.
Policija, naravno, počne da sumnja na muža. Svi tragovi vode na tu stranu. Sve što uradi, zakopa ga još malo u živo blato. Iskaču dokazi koji ga optužuju svaki dan po jedan novi. Mediji su protiv njega, otkriva se da je žena bila trudna u trenutku nestanka… Tada negde hvatamo da glavni lik ima i ljubavnicu, i taman kad odlučim da bi trebalo da ga sprže na el.stolici… priča postaje zanimljiva.

Sve je toliko ludo da tip shvati da je njegova žena u stvari živa, i da mu smešta sosptvenu smrt da bi ga kaznila zbog toga što zna za ljubavnicu, a i inače je bio se..nja.
Ispostavlja se da je lujka ne samo živa, već da je sopstvenu smrt planirala godinu dana, da je razradila do u tančine najbanalnije detalje, i sad vuče konce i poigrava se sa njim, policijom, porodicom, sa svima.
U trenutku kad ona nagrabusi, opljačkaju je neki bezveznjakovici, i natrči na tipa za kog je lagala celu skolu da je psihopata, ispostavlja se da je on veci psihopata od nje i pokuša da je zarobi. Ona odluči da se vrati muzu…

Kao dobar film, ne trepćeš i ideš u toalet samo kad su reklame. Preporuka.

Za ženu koja je ovo pisala do sad nisam znala, a sad mi se sviđa. Inteligentna priča, dobar zaplet, nenormalni, nepredvidivi obrti… Natera ta da se okrećeš oko sebe i proveravaš da li je zaključano. Dvaput. Smile


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Badnji dan i Božić

Badnji dan  Badnji dan se proslavlja 6. januara, dan uoči Božića i ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Warehouse-13: avantura, SF, drama

U poslednje vreme bukvalno sam navučena na seriju koja se davala na kanalu ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

“Veliki Getsbi” Skot Ficdžerald

Iako ovaj klasik, pisan dvadesetih godina XX veka, neki smatraju precenjenim, ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

,,Poznanstvo” sa Milenom Pavlović Barili

Pre nekoliko godina obeležen je jubilej stogodišnjice rođenja naše velike ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Sve o vitaminima i mineralima – Vitaminologija, giveaway

 Knjiga “Vitaminologija”  je prva i jedina knjiga na srpskom jeziku iz ...

Autor: uzkafu