Uz Kafu logo

Izazovite promene – napravite svoju listu!

Da ti kažem

Autor: Milena

Ako priželjkujete neke dobre promene, trebalo bi da im napravite putanju do sebe. Znate da se malim koracima može promeniti svakodnevica i pokrenuti pozitivna energija.

Nema veze da li ste već prekršili svoje novogodišnje odluke ili ih niste ni donosili. Već danas možete napraviti listu malih stvari koje ne oduzimaju mnogo vremena, a donose dobro raspoloženje.

U životu često nešto menjamo. Međutim, nemamo dovoljno vremena da zastanemo, razmislimo i prihvatimo te nove trenutke. Nekako prođemo kroz njih, kao da se nisu ni dogodili.

Ali pokušajte da promene koje želite da ostvarite, a čini se da nemate dovoljno vremena za njih, zapišete i pretvorite u dnevne zadatke, Sve će biti lakše i zadovoljstvo onim što ste uradili biće očigledno.

Kada sebi u dnevnu TO DO listu stavite zadatak da čitate bar pola sata, naći ćete čak i više vremena.

Ako biste da umirite misli i telo, da budete sami sa sobom bar na kratko, zapišite pre spavanja da ćete sutra meditirati 15 minuta i zaista ćete to učiniti.

Kako bi bilo da jedan od zadataka bude i da napišete pismo sebi za 10 godina? Kako se vidite? Gde ste i sa kim? Stvorite dobru sliku svog života.

Nakon deset dana, pokušajte da smislite novu listu i tako u krug. Videćete da će se navike promeniti, da ćete sa bliskim ljudima imati više tema za razgovor, a najbolje od svega – upoznaćete neku drugu stranu sebe, budićete se raspoloženiji i spremniji da završtavate zadatke.

Ovde je kratka lista nekih malih promena, a izbor zavisi od onog ko ih želi.

Sve je jednostavnije kada izgovorimo i napišemo i zato ne treba dozvoliti da dobre namere lebde u vazduhu, dok nam drugi oduzimaju dragoceno vreme.

Citanje utice na promenu. Meditacija smiruje i vraća balans. Prijateljstvo poboljsava kvalitet zivota. Vezbanje popravlja raspolozenje. Izvinjenje je blagotvorno za obe strane. Strahovi se mogu savladati. Upoznajte sebe i volite se. Dobar san je pola zdravlja. Negujte stara prijateljstva. Napisite pismo sebi.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

„Za sat vreme idem na bas”

Ovo će biti jedan tekst o našem govoru, ali bez zaključka i bez uplitanja ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Bez saveta, molim!

Pripadam onoj grupi ljudi koja nespremno dočekuje svako godišnje doba i ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

U godini jedan dan

Prošle nedelje svi su pričali o Danu maternjeg jezika i isticali njegov ...

Autor: Milena