Uz Kafu logo

Kako pravilno naneti tečnu podlogu za šminku?

KozmetikaNega lica i tela

Autor: uzkafu

Da li vam je dosadilo nanošenje tečnog pudera ili podloge na lice, umazane ruke, nejednako nanešene naslage koje ostaju na tuferima za mazanje?
Iako se možda tako ne čini, ali za nanošenje tečnog pudera ili bilo kakve tečne podloge na lice ipak je potrebno imate uvežbanu metodu 🙂
U narednih nekoliko koraka opisaću kako to radim po savetu moje šminkerke:

1.  korak
Uzmite tečni puder / podlogu  i sipajte ga na spoljni deo šake. Količina je invidualna, ali ne bi trebalo da bude više od veličine kovanice.

2. korak
Uzmite gustu četku  za nanošenje kao na slici i umočite je u puder, a zatim ga “istačkajte” na nos, obraze,  na ivice lica, kao i na bradu. Za sve ove poteze dovoljno je jednom umočiti četku u puder.

sigma3. korak
Počnite od nosa i tačkajte malim potezima niz obraze do granice lica, i od granice lica ka centru obraza. Ovaj potez se ponavlja za bradu.


4. korak
Nakon ovoga, ostatke podloge ili pudera skinite tako što ćete tačkati deo ispod usana i iznad. Izbegavajte levi i desni deo oko usana (gde se obično stvaraju nabori kad se smejemo) jer ti delovi kasniije dolaze na red.

5. korak
Sledeći je predeo oko očiju. Ovog puta umočite u puder ili podlogu samo ivicu četke i nežno istačkate predeo ispod očiju potezima odozdo na gore. Nanesite više podloge oko unutrašnje ivice oka, jer su tu podočnjaci najvidljiviji. Zatim veoma mali sloj nanesite na gornji kapak i predeo oko obrva.

6. korak
Sada prelazimo na čelo. Na četku nanosimo puder kao na početku, dakle na celu površinu i istačkamo čelo. Posebno treba voditi računa da se puder nanese sve do korena dlake kose kako se ne bi primećivala razlika u boji.

7. korak
Ostacima pudera ili podloge sa četke istačkaćemo predeo do ušiju i ispod vilice. Naneta masa najbolje će se ujednačiti prvo potezima na dole, a zatim četkom na gore.

8. korak
Ostatak pudera sada istačkamo po celom licu, pogotovo na mesta koja smo preskočili (ako ih ima) i na vrat. Usresređujemo se na deo oko usana na kome nastaju nabori prilikom smejanja i nanosimo jedva primetni sloj, čime spečavamo njegovo gomilanje na naborima i izbegavamo veštački izgled.


Za kraj kružnim pokretima četke dodatno sjedinjujemo i ujednačavamo tečni puder /  podlogu. I to bi bilo to.
Sačekajte oko pet minuta da se tečna podloga “osuši” i možete započeti sa nanošenjem pudera u prahu (ili kamenog pudera) i ostale šminke.
Možda vam se ova metoda čini kompikovanom i predugačkom, ali uveravam vas da je stvar rutine i da ćete nakon samo nekoliko puta biti uvežbani, a vaš tečni puder ili podloga biće savršeno naneti :biggrin:

Autor: Nevena


Pretplati me
Obavesti o
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lavanda
Urednik
11 godine ranije

Kako mi se svideo ovaj post! Stavljam ga u bukmark 🙂 Ja koristim Lorealov foundation i bas sam super zadovoljna, ali mi se brzo osusi na licu i moram da budem brza i precizna. Inace sam ga nanosila prstima i desavalo mi se da ga ne razmazem lepo posebno u predelu vilice. Mislim da ce sa cetkom biti mnooogo jednostavnije i kvaliutetnije.
Jel imas neku preporuku za cetku? Videla sam da ih ima u DM-u. Kako se one inace odrzavaju?

Marina
11 godine ranije
Reply to  Lavanda

Ja koristim ecotools četke i jako su dobre. Ova moja za puder je koštala oko 750 dinara. A četke se peru mlakom vodom i nekim blagim gelom za tuširanje. Najbitnije je sušenje četke. Bilo bi idealno da nadješ način da ti četka bude okrenuta dlakama na dole, tako da može lepo da se ocedi sama i da se voda ne sliva u koren četke. Eto teme za razmišljanje :happy:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Iz mog nesesera sa šminkom

Volim da se šminkam i to činim svakodnevno, osim naravno kada ne izlazim iz ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

5 koraka za ekspresno šminkanje

Sigurno ste se nekada našle u situaciji da jednostavno nemate vremena da se ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

S-he olovka za obrve

S-he je jedna od marki DM parfimerija i do sada sam koristila samo njihove ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

Rok trajanja i čuvanje kozmetičkih proizvoda

Svi znamo koliko je štetno koristiti kozmetičke proizvode kojima je istekao ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Njeno veličanstvo, Golden Rose maskara 3D

Odavno se šuška o proizvodima kozmetičke kuće Golden Rose. O tome kako su ...

Autor: uzkafu