Uz Kafu logo

Kinder kolač

KuhinjicaSlatkiši

Autor: UzKafu

kinderkolacPotrebno:
300 g šećera,
100 ml vode,
pola margarina,
200 g mleka u prahu,
100 g crne čokolade,
100 g bele čokolade

Priprema:
Šećer ušpinovati sa vodom. Dodati margarin. Kad se istopi skloniti sa vatre i dodati mleko u prahu (prosejano bez grudvica), mešati dok masa ne bude glatka. Masu podeliti na dva dela. U jedan staviti belu čokoladu a u drugi crnu. Isipati u podmazan kalup oba dela – brzo :).
Autor: Jelena


7
Ostavi komentar

avatar
5 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
6 Autori komentara
BogdankaKRJelenaLavandaNatalija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marina
Gost
Marina

Ovo ce da se pravi. Deluje bas jednostavno a mora da je odlucno na ukus! Samo mislim da cu ja da ga prelijem mlecnom cokoladom na kraju :happy:

Natalija
Gost
Natalija

Obozavam sve sa mlekom u prahu, a mislim da bi kolac bio jos bolji kad bi se pravio sa buterom umesto margarinom. Probacu obavezno za vikend!

Lavanda
Član

Evo ja sam probala i ne da mi nije uspeo nego mogu da ga bacim zajedno sa svim posudama u kojima sam spremala :devil: Ono sto sam ja dobila je jedna gumena smesa koja lepi sve sto dotakne, a o slicnosti sa slikom ne treba ni da pricam. Ocigledno sam negde gadno omanula! Ti sigurno ovaj kolac spremas cesto pa me zanima u cemu sam pogresila. ??

Jelena
Gost
Jelena

Moze jedino da se desi da si mnogo uspinovala secer, nista drugo mi ne pada na pamet. Ja sam ga vise puta pravila i uvek mi je uspevao. Malo vise treba da se mesa, dok se grudvice ne razbiju ali se nikad nije lepio.

Lavanda
Član

Verovatno je do secera. To spinovanje nije za pocetnike :angry:

KR
Gost

Kolac lepo izgleda, ali sudeci po prethodnim komentarima, zahteva vestinu da se napravi kako treba. Nadam se da je ukusan bar kao kinder jaje 🙂

Bogdanka
Gost
Bogdanka

Koliko dugo se spinuje secer? da li kao za slatko ili malo redje?

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana