Uz Kafu logo

Krmenadle sa Jamajke

KuhinjicaSlaniši

Autor: Lavanda

GastroBrka je moj omiljeni TV kuvar. U toku je prikazivanje drugog serijala, a ja sam se oprobala u njegovim krmenadlama sa Jamajke i mogu vam reći da su fantastične. Moguće da u kuhinji nećete imati odmah sve sastojke, ali zarad ovog jedinstvenog ukusa i brzog pripremanja vredi izaći napolje. Pa, evo i recepta.

Krmenadle u marinadi

  • 4 krmenadle (marinade ima puno pa sam ja spremila 6 komada)
  • veza mladog luka (teško ga je naći sada  :dizzy: )
  • 6 čenova belog luka
  • kašika đumbira (koristila sam onaj u prahu)
  • 2 kašičice tucane sudžuk paprike
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice bibera
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • kašičica soli
  • 4 kašike soja sosa
  • sok od jednog limuna
  • dl vode
  • dl ulja

Napraviti marinadu od gore navedenih sastojaka pa u nju zaroniti krmenadle na najmanje 3 sata. Rernu zagrejati na 220C. Krmenadle poređati u tepsiju pa preliti sa 1/2 marinade. Peći 15ak minuta, okrenuti ih pa preliti ostatkom marinade. Peći još 15ak min.

GastroBrko, hvala na ovom sočnom i ukusnom jelu!


3
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
IvanaLavandaMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Član

Ovo super zvuci, mora da se proba.

Ivana
Gost

Ni manje ni vise nego sa Jamajke! Eto meni recepta za nedeljni rucak 🙂 :biggrin:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana