Uz Kafu logo

Krompir u novoj ulozi

Kafa kod kuće

Autor: UzKafu

Želite da pripremite nešto novo i ukusno, ali i da ne provedete nekoliko sati u kuhinji? Krompir je uvek dobro rešenje. Pečenje, prženje i kuvanje su provereni načini da se utoli glad, ali kako bi bilo da probate nešto drugačije?

Zapečeni krompir sa pečurkama i pavlakom

krompir-uz-kafu1

  • Desetak velikih krompira,
  • 100g suvih pečurki (ili sitno seckanih šampinjona),
  • Glavica crnog luka,
  • 1/2 čaše krem-supe od pečuraka,
  • Dve kašike kisele pavlake,
  • Jedna kašika brašna.

Način pripreme:
Svaki krompir uvijte u aluminijumsku foliju i ispecite u rerni (možete ih stavljati direktno na rešetke). Pažljivo isecite gornji deo i zatim kašičicom napravite rupu, da bi bilo mesta za smesu kojom ćete ih puniti.

Dinstajte luk i pečurke, dodati kašiku brašna, zatim supu od pečuraka pa postepeno pavlaku i posolite po želji.

Svaki krompir napunite ovom smesom i poklopite delovima koje ste odstranili nakon pečenja.
Zapecite ih dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni.


Punjena kora od krompira

  • kora-od-krompiraŠest većih krompira,
  • Oko 300g mlevene junetine,
  • Jedna glavica crnog luka,
  • Tri čena belog luka,
  • 1/2 čaše kukuruza šećerca,
  • 1/2 čaše crvenog pasulja,
  • Jedan veći paradajz ili čaša soka od paradajza,
  • Malo rendanog kačkavalja ili parmezana,
  • Maslinovo ulje,
  • Po ukusu: so, biber, kim ili ljuta paprika.

Način pripreme
Dinstajte mleveno meso i crni luk, zatim postepeno dodajte beli luk, paradajz, pasulj, kukuruz i začine.

Opran i oušeni krompir ispecite u rerni, a nakon što se malo ohladi, presecite svaki na pola i uklonite unutrašnjost. Onda premažite svaki uljem sa unutrašnje strane, okrenite naopačke i vratite u rernu desetak minuta. Kora će biti čvršća i hrskavija.

Na kraju dodajte pripremljeni fil, pospite rendanim sirom i zapecite petnaestak minuta.


Pica-krompir

pica-krompir

 

  • Ponovo vam je potrebno 5-6 velikih krompira
  • Dve čaše rendanog kačkavalja,
  • Oko 100g pica-šunke,
  • Kečap.

Način pripreme
Krompir možete ispeći u mikrotalasnoj oko petnaest minuta. Kada se ohladi, presecite svaki na pola i napravite udubljenja u svakoj polovini. Zatim stavite kečap, pospite rendani sir i dodajte šunku. Pecite u mikrotalasnoj dok se sir ne istopi.


Jaja na kori od krompira

jaja-krompir

  • Četiri veća krompira,
  • Četiri jajeta,
  • Četiri kašike putera,
  • Jedna sitno seckana kobasica,
  • Soli i začina po ukusu.

Način pripreme
U svaku polovinu pečenog i malo produbljenog krompira stavite kašiku putera, posolite i preko toga razbijte po jedno jaje. Dodajte malo kobasice i pecite u rerni dvadesetak minuta.

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Biljke u domu po Feng Shui-u

Biljke u domu imaju ulogu skupljanja negativne energije, koju šalju mrtvi ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Spavaća soba po Feng Shui načelima

Načela Feng Shui-a su veoma bitna u spavaćoj sobi, tu se odmaramo. Spavaća ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spavaKafa kod kuće

Bezbedno okruženje za vaše dete

Vasa slatka bubica samo što nije prohodala, puzi na sve strane, penje se uz ...

Autor: Ana