fbpx

Uz Kafu logo

Marina Perazić

Intervju

Autor: Aleksandra

Marina Perazic

Marina Perazić, pop ikona, sex simbol sa zavodljivim glasom anđela. S druge strane brižna majka, puna mladalačkog duha i energije, obrazovana žena sa diplomom građevinskog fakulteta. Marina je u svom životu doživela veliki broj uspona i padova, ali pozitivna energija i vera u sebe pomogli su joj da sve prepreke prevaziđe i postane uzor i žena za divljenje. Kada se osvrnemo na njenu biografiju, talenat, ali i na uloženi trud  i rad, možemo samo reći “Svaka čast Marina!”.

Uz zvuke pesme sa kojom se Marina proslavila, pročitajte kratak intervju sa njom.

http://www.youtube.com/watch?v=MBIAxaxrKc8

Danas Marina živi i radi u Novom Sadu, kao profesionalni instruktor Zumba® fitnessa.  Zumba® je postala njena nova velika ljubav kao i najbolja formula za vitak stas. Kako bi isklesala svoje telo Marina se ozbiljno primila posla. Promenila je način ishrane i postala „zavisnik”  vežbanja. Trenirajući zumbu uspela je da zdravo smrša za kratko vreme.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Marini na saradnji, informacijama i dobrim savetima koje je nesebično podelila sa nama.

Predstavi nam zumbu.

Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove sa popularnom glazbom različitih žanrova, koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima ZUMBA® vas na zabavan način vodi kroz dinamičan intervalni trening kojim ćete pozitivno utjecati na: kardiovaskularni sustav, dišni sustav, smanjenje potkožnog masnog tkiva, jačanje muskulature i na raspoloženje. Atmosfera na treningu je vesela i zabavna, čak i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi, ili nikad nisu plesali jer misle da nemaju ritma. Svima njima Zumba® ruši barijere i s vremenom koraci dolaze sami od sebe. Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i vesela atmosfera ljudima stvaraju želju da dolaze na treninge, a biti uporan i vježbati u kontinuitetu, jedan je od važnijih principa kojih bi se čovjek trebao držati ako želi postići rezultate.

Opiši nam jedan tvoj trening.

Sat započinje zagrijavanjem do 10 minuta gdje se već počinju koristiti osnovni koraci iz plesova (merengue, salsa…), slijedi cardio dio od 40 minuta. Ovo je i najzabavniji dio sata jer se prelazi iz pjesme u pjesmu, iz jedne vrste plesa u drugu npr. merengue, salsa, reggaeton, cumbia, gdje je svaka pjesma namijenjena jednoj vrsti plesa, a poneke pjesme su i kombinacije više vrsta ritmova pa time i plesova. Time se naizmjenično podiže i spušta intenzitet treninga jer se izmijenjuju različiti ritmovi , a uz sve to plesni koraci se modificiraju kako bi u određenim intervalima više opteretili određene mišićne skupine. Sve se to događa, a da vježbači nisu ni svjesni da vježbaju. Nakon glavnog dijela slijedi cool down (smirivanje intenziteta) pa istezanje.

Osim Zumbe koje su još tajne tvog dobrog izgleda?

Osim zumbe, recimo da vodim brigu o pravilnoj ishrani. Nisam tako striktna pa mi se dešava da se prepustim uživanju u ukusima ili da ubacujem hranu na brzaka jer umirem od gladi, ne žvačući je dovoljno, ali me tijelo redovito upozori kada jedem nešto ili na način koji ne prije mom organizmu. Uvijek uslijedi kazna! :biggrin: Osim toga vodim računa o svojim mislima i trudim se da budu pozitivne. Vrlo loše na sve nas utiče kada se vezujemo za prošlost koju više ne možemo ispraviti. Prošlost treba iskoristiti tako što ćemo učiti na našim greškama i odlučiti da ih više nećemo praviti te da ćemo živjeti u sadašnjosti. Važno je dobro isplanirati dan i uživati u svakom trenutku!

Koju kozmetiku koristiš?

Ne koristim skupu kozmetiku, ali je koristim redovno! Mnoge žene kupuju skupe kreme, u luksuznoj ambalaži i s potpuno nepotrebnim  osebujnim mirisima koje nisu garancija kvalitete pa je potom štede. Ne koriste je redovno i zaboravljajući da osim lica, naš vrat i dekolte trebaju istu njegu. Obično su dječje kreme vrlo kvalitetne, a nisu jako skupe. Koristim ih već godinama.

Da li imaš neke “tajne bakine recepte” za dobar izgled i energiju kojom zračiš?

Isprva sam pomislila kako nisam tajnu dobrog izgleda naučila od svoje bake, koja je doživjela svojih 93 ljeta i bila njegovana i lijepa do kraja života. Do posljednjeg dana vodila je računa o sebi, o svom licu, kosi, noktima, rukama i naravno, o svojoj prehrani. Odvajala je vrijeme za stvari koje voli. Nikada nije žurila glavom bez obzira. Pomalo i bez nervoze, a sve je stizala. Voljela je sebe, a samim tim znala je da voli i pokazivala da voli i nas. Uvijek je bila vesela i dobro raspoložena iako je u 51. godini svog života ostala udovica i do kraja života ostala vjerna jedinoj ljubavi svog života, mom djedu. Mislim da sam joj ja bila dosta dobar nadomjestak. Odrastala sam uz nju tako znatiželjna i prepuna energije pa nije imala vremena da se prepusti tuzi za izgubljenim voljenim bićem. Bavila se mnome. Naravno učenije, treba se baviti nečim što voliš, a ne neprekidno kukati nad svojom nesretnom  sudbinom i kako nisi zadovoljan svojim životom. Učini nešto da promijeniš ono što ti ne odgovara. Postani gospodar svog života! Započni sa malim stvarima! Korak po korak, iz dana u dan. Ustrajnost i upornost su majka uspjeha! Najvažnije da čovjek zna šta želi!!! Zapitajte se… većina vas biti će iznenađena kad shvati da ne zna ŠTA ŽELI… ?!?

Koji je tvoj životni moto?

Ne učini drugom što ne bi želio da drugi učini tebi… Vratit će ti se!!!
Eto to je inspiracija današnjeg dana… 🙂

Pogledajte delić Marininog treninga i uverite se same koliko je Zumba zabavna.  Ukoliko želite da vežbate sa Marinom posetite njenu fb stranicu i informišite se o rasporedu Zumbe.


Na žalost, nismo sve u mogućnosti da treninge radimo sa Marinom, jer ih ona drži samo u Novom Sadu 🙁  . Ali nadamo se da će njena pozitivna energija  i njeni iskusni i dobronamerni  saveti uticati, ne samo na žene njenih godina, već i na one mlađe, da se pokrenu, kako u mentalnom tako i u fizičkom smislu. Kako kaže ona naša stara “U zdravom telu zdrav duh” 😉 …


10
Ostavi komentar

avatar
7 Teme
3 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
7 Autori komentara
Marina Peraziczumba fanMarijaAleksandraMarina Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Alex
Gost

“Čuvaj se!”

Sećam se tog albuma kao juče!

Ali očito naziv albuma važi i danas!

Svaka čast Marina!

Marina Perazic
Gost
Marina Perazic

🙂 Hvala PUNOOO!!! 🙂 🙂

Marina
Član

“Program tvog kompjutera” mi je dugo bila omiljena pesma. Posle je došla “Nema ničeg sem sexa” :happy:.
Marinu Perazić volim od malena, i bilo bi mi jako drago ako bi se opet vratila na scenu. Do tad ću da pratim njene treninge na youtube-u

Aleksandra
Gost
Aleksandra

:cheerful: i ja na yt redovno pratim :biggrin: Marina jeste zaista harizmatična osoba <3

Marija
Gost
Marija

Svaka cast Marini, divim joj se. Kakva zana i kakva snaga… Od sutra ne jedem nista vise i krecem u teretanu :biggrin:

zumba fan
Gost
zumba fan

Zumba je nesto fenomenalno a Marina je najbolji instruktor iste :heart:

Aleksandra
Gost
Aleksandra

PODZAVAM :heart:

Marina Perazic
Gost
Marina Perazic

Hvala svima koji me podržavaju!!! Prija dobiti priznanje za trud…. daje snegu i podstrek da i dalje radiš na sebi i napreaduješ!! Srdačan pozdrav!!! 🙂 :heart: :kissing:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

1, 2, 3…sTyLe – modni blog

Izgledaš mi kao lutkica iz Trsta, opeglana noću, opeglana danju, ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

IntervjuSa stilom

Moj rajf

Ukoliko ste  ljubitelj rajfova, šnalica i češljića za kosu ili želite ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

Prava pomoć

Čoveku je potrebna jedna adresa, jedan servis za rešavanje problema kome ...

Autor: UzKafu