Uz Kafu logo

Najbolji pokloni za ljude koji planiraju selidbu

Aktuelnosti

Autor: Milena

Ako u svom društvu ili među rođacima imate nekoga ko planira veliko preseljenje, ovo je tekst koji će vam mnogo značiti. Umesto da toj dragoj osobi poklanjate knjige, čaše, vaze i kućne aparate i stvarate dodatni teret za pakovanje, potrudite se da budete domišljati i da pokažete ljubav na poseban način. Kada neko pakuje čitav svoj život u kutije i ubacuje ih u kombi ili auto, jedino o čemu razmišlja je kako da mu posao bude lakši i jednostavniji. Iskoristite priliku da ga iznenadite i oduševite za sva vremena. 

Birajte praktične i originalne poklone

Ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite dovoljno vremena i učestvujete u pakovanju i utovaru stvari, možete to da učinite na drugi način. Pošaljite dragoj osobi na kućnu adresu neke neophodne stvari za pakovanje. Na ovaj način ćete joj uštedeti i vreme i novac. Neće morati da obilazi prodavnice i gubi vreme kupujući i tražeći potrepštine za pakovanje. S druge strane, preseljenje zahteva razne izdatke pa je svaka ušteda dobrodošla, kako bi se pokrili troškovi selidbe, a posebno oni koji se odnose na neophodne stvari kao što su folije, lepjiva traka, kutije. Delimo sa vama listu ideja za poklone koji će značiti vašim dragim ljudima koji se sele. Obratite pažnju na tekst koji sledi, sigurno će vam zatrebati i u budućnosti. 

Torbe i vreće za pakovanje

Pronađite velike torbe sa ručkama koje su dovoljno široke da u njih stanu i kabasti predmeti, ali i dovoljno izdržljive da se može poneti i teži teret. Obavezno ih kupite osobi pred kojom je selidba. Budite sigurni da ovih torbi nikada neće biti dovoljno kada dođe na red pakovanje garderobe, obuće, posteljine i jastuka i drugih sličnih stvari. 

Bilo bi najbolje da se ove torbe zatvaraju na vrhu, kako sitnice iz njih ne bi ispadale. Mada, praktične su i one bez zatvaranja, jer mogu da ponesu glomazne stvari. Kakve god da pronađete, biće korisne i sigurno će pronaći namenu i kasnije, kada preseljenje bude gotovo. 

Pucketava folija i penasta zaštita 

Peškiri, krpe, stara garderoba i novine jesu nekada adekvatna zaštita za lomljive predmete i činjenica je da su ekološki prihvatljivija varijanta, ali nisu i najbolja opcija. Za izuzetno osetljive predmete od tankog stakla ili skupocenih materijala neophodna je pouzdana zaštita. Zbog toga je osobi koja se uveliko pakuje i seli potrebna pomoć i razmišljanje iz drugog ugla. Kupite dovoljno pucketave folije i penaste zaštite za ivice osetljivih predmeta i pošaljite ih onome kome su potrebni. Bilo bi dobro da ove poklone lično odnesete pa da zajedno uz razgovor pakujete lomljive stvari. Ako vam slučajno ostane pucketave folije, možete i da se igrate sa decom ili sami – zabave nikad dosta. 

Lepljiva traka i pištolj za selotejp

Postoje razna pomagala za pakovanje kutija kojih mi nismo ni svesni. Jedno od njih je onaj čuveni pištolj za selotejp koji viđamo na televiziji i u kurirskim službama. Neverovatno je koliko olakšava posao, a može se naći u slobodnoj prodaji. Kada se vaša draga osoba pakuje i seli, nema boljeg poklona od ovog. Kupite i dovoljnu količinu selotejpa, jer treba dobro zatvoriti i zaštititi kutije. Osim toga, ako ostane, biće prilike da se iskoristi. 

Nalepnice i markeri 

Sitnice koje mnogo znače prilikom raspakivanja stvari su nalepnice za kutije. Najgori način na koji neko već umoran i iscrpljen može da provede vreme je da traži nešto što mu treba. Zato obezbedite osobi koja se seli dovoljno nalepnica kako bi uredno i detaljno obeležila šta se nalazi u kojoj kutiji. Ovo će joj pomoći i u redosledu ređanja kutija ili u raspakivanju, jer neće sve nasumično otvarati. Uvek će znati gde joj se nalaze neophodne stvari. Naravno, ne zaboravite i markrere u svim bojama, da pakovanje bude veselije i zanimljivije. 

Originalan privezak za ključeve

Gde god da se seli osoba koja vam je draga, pokažite joj koliko vam znači. Ne mora da odlazi iz mesta u kome živite ili u inostranstvo, ali svakako doživljava životnu promenu. Ne mora da odlazi iz mesta u kome živi, da se seli u Beograd ili u inostranstvo, ali svakako doživljava životnu promenu.  Da biste je malo raznežili i razgalili atmosferu, izaberite privezak za ključeve specijalno za nju. Možete ga kupiti u nekoj prodavnici ili poručiti na osnovu njenih želja i nečega što posebno voli. Naravno, pored priveska možete da joj poklonite i pločicu sa prezimenom koju će postaviti na ulazna vrata. Šta god da izaberete, biće lepo i ovaj poklon zauvek će joj ostati kao draga uspomena. 

Odlazak na ručak ili večeru 

Možda vam neće pasti na pamet u pravom trenutku, ali sada vas podsećamo da osoba koja se seli danima, nedeljama ili čak mesecima živi u totalnom haosu. Da li i kako stigne lepo da jede i da se tokom ručka malo relaksira – pitanje je. Zato vi treba da se setite i da je odvedete na ručak ili večeru. Ne mora to da bude skup restoran i poseban tajming. Skoknite do picerije u kraju ili do bilo kog obližnjeg restorana. Važno je da se vaša draga osoba malo odmori, da skloni pogled sa kutija i kesa za pakovanje. I na kraju – da bar jednom ne razmišlja o ručku i kuvanju, ako je to uopšte i moguće tokom selidbe. 

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja za poklon kojim možete obradovati dragu osobu pred kojom je veliko pakovanje i preseljenje u novi dom.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu