Uz Kafu logo

Nakit kao modni detalj

Sa stilom

Autor: uzkafu

Nema žene koja ne voli da prati modne trendove i da zaviri u izloge, portale ili modne časopise, kako bi saznala šta je aktuelno i novo u fashion svetu. Naravno, ovo ne znači da svaka žena slepo prati trendove i da će po svaku cebu nositi nešto iako joj ne pristaje i ne dopada joj se. Jednostavno, damama je važno da su u toku i da znaju šta se nosi u najnovijim kolekcijama. Na taj način će znati i i da iskombinuju ono što imaju u ormaru, ali i da priušte sebi neki komad, ako im se dopada aktuelni trend. 

Međutim, u ovom tekstu nećemo govoriti samo o garderobi, već ćemo pomenuti i šminku i nakit, jer je to nešto bez čega svaka dama od stila ne izlazi iz kuće. Posebno ćemo se osvrnuti na nakit kao neizostavni i vrlo često glavni modni detalj na nekoj kombinaciji. Hajde da vidimo šta je važno prilikom izbora nakita i da li je zaista tačno da samo bsnoslovno skup nakit može da izgleda dobro na ženi. Ovde nećemo govoriti o takvim komadima, jer većina nas ne može sebi da priušti milionske ogrlice i prstenje. Fokusiraćemo se na prosek i pristupačan nakit, na ono što realno možemo da nosimo i imamo. 

Izbor materijala za nakit

Spekatr materijala za izradu nakida je neverovatno širok. Iz godine u godinu, postaje sve zanimljiviji pa možemo da vidimo modni aksesoar od različitoh materijala. Od drveta, plastike, bambusa, slonove kosti, stakla, metala, recikliranog materijala its. Zaista je ogroman izbor materijala za izradu nakita i kada ideja ne manjka, može se napraviti nešto posebno. 

Naravno, i dalje je najpopularniji i najtraženiji zlatnii srebrni nakit. Ovi materijali nikada ne izlaze iz mode i uvek izgledaju lepo i graciozno na svakoj dami. 

Kada planirate kupovinu nakita, veoma je važno da vodite računa o određenim pojedinostima. Pre nego što krenete u zlatare, pokušajte da odredite kada ćete nositi određeni nakit i šta želite da istaknete njime. Nakon toga razmislite o materijalu, ali i o kombinacijama koje nosite. Potrudite se da budete praktične i da kupite nakit koji ćete nositi u više prilika i uz više kombinacija. 

Na koji način kombinovati nakit

Za lep vrat preporučujemo da birate veliku ogrlicu koja će skrenuti pažnju na atraktivan deo vašeg tela. Ako je kombinujete sa malom crnom haljinom, napravile ste pun pogodak. To je kombinacija koja uvek pobeđuje. 

Ukoliko želite da kupite zlatne mindjuse ili srebrne, slobodno se opredelite za viseće. One su uvek u trendu i svakako će biti primećene na vama. Kada želite da ih istaknete, podignite kosu, kako bi došle do izražala i zasijale u svoj svojoj lepoti.

Za dame sa finim rukama i dugim prstima neizostavno je prstenje sa više cirkona ili jednim velikim kamenom sa originalnom izradom. 

Narukvice su za žene sa tankom rukom. Iako će vam možda biti teško da donesete konačnu odluku, jer će vam se svideti skoro svaka, ipak narukvicu birajte na osnovu svog stila i načina na koji ćete je nositi. 

Nakit za nezaboravne prilike

Venčanja, veridbe, maturske večeri, jubileji i rođendani posebni su datumi kada se nosi izuzetan nakit, ali i kada se slavljenicima kupuje nešto za sva vremena. Zato posebnu pažnju posvetite izboru nakita, bez obzira na to da li ga nosite ili ga kupujete dragoj osobi. Mislite na svaki detalj ogrlice, minđuša ili prstena. Nešto čak i ne mora da bude skupo, ali treba da bude usklađeno sa osobom kojoj je poklon namenjen. Ovo važi i kada nosite nakit. Skupa ogrlica u lošoj kombinaciji neće izgledati dobro i primećeno. Zato se trudite da vredne i jedinsvtene comedy nakita nosite kombinujete sa jednostavnom odećom, frizurom i šminkom

Da li nakit treba uskladiti sa godinama

Ovo je vrlo osetljivo pitanje i nemoguće je dati konkretan odgovor koji važi za sve dame. Tačno je da neko komadi nakita više pristaju mlađim ženama i obrnuto – za određeni aksesoar potrebne su zrelije godine. Međutim, ovo pravilo nije zacrtano u kamenu i ne mora da znači da dami zrelih godina neće pristajati mladalačka ogrlica, ukoliko je lepo kombinuje i iznese. 

Mlađe žene češće nosi nakit od plastike, kože, drveta i raznih plemenitih materijala, zato što im to stil i garderoba dozvoljavaju. Vole da menjaju nakit i da boju usklađuju sa ostatkom kombinacije. Zrelije dame češće biraju klasiku i nakit od zlata, srebra ili finih metala. Ali ponovo naglašavamo da je sve stvar izbora, stila i životnog stava. 

Birajte nakit koji vam se dopada i usklađujte ga sa prilikom i garderobom. Ne dozvolite da vam bilo šta predstavlja ograničenje i barijeru u onome što želite da nosite.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Veštačke trepavice – drugačiji način lepljenja

Veštacke trepavice vam mogu odmah po stavljanju dati sjajan glamurozan izgled. ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Ah, te divne kovrdže!

Frizura je deo nas koji se menja sa dolaskom nove sezone, baš kao i dezeni, ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Samolepljive aplikacije za tkanine

Da li želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom

Kada se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana