fbpx

Uz Kafu logo

Odeća umesto reči

Sa stilom

Autor: Marina

Vremena se menjaju i staro pravilo da odeća ne čini čoveka smo nekako prevazišli. Shvatili smo da naša odeća mnogo govori o nama, barem o higijenskim navikama ili o tome koliko nam je stalo do neverbalnog utiska. Trend je, međutim, u poslednjih nekoliko godina da odeća ne govori o nama već umesto nas.
Od majica sa amblemom škole, preko majica sa imenom omiljenog benda sve do onoga što danas prosto nazivamo print. Nekada su to bili samo pokazatelji pripadnosti nekoj grupi, a danas je potreba da se ostvari instant komunikacija, na prvi pogled i bez izgovorenih reči.
Sa majica smo se prebacili na druge odevne predmete i aksesoar. Tako sam skoro, listajući jedan od pozmnatih modnih magazina naletela na naslov “Statement naočare za sunce”. Mislilo se na neobične naočare, koje bojom ili stilom odudaraju od klasičnih oblika. Nekad je to prosto bila avangarda a danas je to “statement”.
A šta je tačno poruka, verujem da ni sami konzumeri ne znaju. Trend je nositi statement komade, a šta taj komad izjavljuje, pa to nije tako bitno. Ili jeste?! Ako već poklanjate nekom reklamni prostor na svom telu, neka ta izjava znači nešto vama lično, nemojte slepo pratiti trendove

Statement style

 

Statement style by maridi featuring distressed boyfriend jeans

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom…

Pošto se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Kako prikriti sitne nedostatke odevanjem

Retko koja žena je u potpunosti zadovoljna svojim telom. To nas uvek dodatno ...

Autor: Marija