Uz Kafu logo

Oklagiije za maderoterapiju: Rešenje za celulit!

Nega lica i telaZa bolji dan

Autor: uzkafu

Kada biste pitali većinu ljudi na svetu, koje žene imaju najlepše pozadine i da navedu njihova imena, najčešće biste čuli da je to Dženifer Lopez, čija je zadnjica prirodna, ili možda sestre Kardašijan, ali je ovde opšte poznato da su rađene estetske korekcije, tj. plastična hirurgija. 

Zlatni standard lepote ženske pozadine jeste da izgledaju kao Latino devojke, tj. šire zadnjice i uzak struk. Danas se sa tim standardom otišlo u potpunu krajnost, iako mnoge dame smatraju i dalje da je umerenost najlepša.

Da bismo postigli stvarno lepu i podignutu zadnjicu, najpre moramo da otklonimo nedostatke koje ta zadnjica ima. Ovo je sasvim normalno, čak i ako imate dvadeset i pet godina, pošto nikakve korekcije nisu potrebne jedino veoma mladim devojkama, koje imaju sedamnaest, osamnaest godina. Kod ženskog tele, koža je tanja, i prirodno je sklona da se nakuplja celulit, a to su masne ćelije, ili naslage direktno nataložene ispod kože. Celulit drugačije nazivaju i narandžina kora, zato što upravo na to podseća. I sada, da li želite da se skinete na plaži, a da vaša zadnjica liči na pomorandžu? Naravno da ne. 

Osim ovog dela tela, na kome sedimo, celulit obožava vaš stomak, na kome se stvaraju i strije, posebno nakon porođaja, na primer. Narandžina kora ne bira mesto, tako da će se raširiti i na vaše butine, podlaktice, bilo gde… Ugrožena su ona mesta koja su statična, pa ako neka dama, na primer, radi posao koji je sedeći (bavi se programiranjem, recimo), onda rizikuje da se celulit pojavi i na zadnjici, i oko struka i na stomaku. To je prosto tako.

Vlada mit da celulit više napada žene nego muškarce, i neki se pitaju, da li je to zato što žene obraćaju više pažnje na sopstveni izgled, dok je jači pol opušteniji po tom pitanju, ali nauka i medicina kažu da je muška koža naprosto deblja, tako da čak i kad se kod njih celulit stvori, on neće biti tako vidljiv kao kod žena čija je koža tanka, posebno na nekim delovima tele. 

Primera radi, mnoge dame koje su prešle četrdesetu godinu, ili četrdeset petu, požaliće se na ružan podbradak i na to da im se spuštaju obrazi, te da lice gubi svoje konture. Ovo je, za utehu, sasvim normalan proces starenja, jer koža gubi iz svog sastava elastin i kolagen. Dobra vest je da se može delovati određenim metodama na sve te delove tela, a da to nije plastika, tj. plastična hirurgija.

Rešenje je maderoterapija i pogodićete, ovo je metoda koja potiče iz Južne Amerike. Da li mislite da je to slučajno, kada se zna da Latine imaju najlepše zadnjice? Verujemo da nije. Maderoterapija ima za cilj da vam razbije celulit i to snagom masera, terapeuta, i njegovog seta oklagija.

Oklagije za mederoterapiju, naravno, nisu kuhinjski pribor, iako imaju takvo ime, to je set alata, koji se koristi za svaki deo tela. U setu ih ima oko desetak, i sve su različite, ali anatomski prilagođene. To znači da se jedna ista oklagija za maderoterapiju neće koristiti za podbradak i lice, kao i za nadlaktice i butine, na primer. Različite veličine oklagija i njihovi oblici omogućavaju da se telo adekvatno tretira, i da pri tome osećaj klijenta bude prijatan.

Mnogi postavljaju pitanje da li maderoterapija boli, s obzirom da na to da se time razbija celulit? Odgovor bi bio da maderoterapija jeste delimično neugodna, ali samo u početku, dok se ne naviknete na taj osećaj. Naravno, mnogo toga zavisi od osobe – terapeuta koji terapiju obavlja i od stručnosti. Na kraju će vam ovo postati veoma prijatno iskustvo, i svakom novom tretmanu ćete se radovati, posebno kada primetite prve rezultate.

Jedan od razloga popularnosti maderoterapije u svetu, jeste upravo u tome što daje brze rezultate. Neko pravilo je da već posle trećeg tretmana, imate promene na svom telu, koje su jasno vidljive i koje vas motivišu da nastavite sa daljim dolaženjem na ove prijatne seanse.

Da bi maderoterapija bila još ugodnija, set alata, tj. oklagije za maderoterapiju, premazane su lakom, što sve olakšava konatakt sa kožom klijenta, a pri tome se još dodaju i razna eterična ulja, tj. ulja za masažu, odnosno, ulja za maderoterapiju, koja kožu čine glatkom, pa ta oklagija klizi po vašem telu i veoma lako razbija celulit. Ovo je značajno jer je i za klijenta osećaj prijatniji, nema bola, a za samog terapeuta je lakše i koristi manje energije i fizičke snage. I na kraju, ono najvažnije – rezultati će biti bolji i vidljiviji.

Dame se pitaju koliko tretmana je potrebno da bi se uništio celulit i dobila figura kakva je oduvek željena? Naime, celulit ima nekoliko svojih stepena, što znači da je četvrti stepen najdublji i da su to najtvrđe naslage, koje je najteže razbiti. Jasno je da u ovom slučaju treba više tretmana, ali rezultati se ipak postepeno postižu. 

Kada dođete na prvu seansu, tj. pregled, vama će terapeut reći otprilike koliko tretmana je neophodno za rezultate, a na vama je samo da to ispoštujete. Ulja koja se koriste hrane kožu, neguju je i hidriraju. Pri tome, veoma su prijatnog mirisa, pa će to delovati da vam se i um opusti, i onog trenutka kada prestanete da pratite pokrete terapeuta i samo osećate zadovoljstvo i opuštenost, to znači da se postigao željeni efekat. 

Slikajte sebe iz tretmana u tretman, da biste videli kako napredujete. Jer, ovaj napredak značajno motiviše i vas da se držite određenog režima ishrane, koji takođe ima veliku ulogu u procesu gubitna telesne mase.

Na kraju, istaći ćemo samo da je maderoterapija izuzetno pogodna za ljude koji imaju masne naslage i zadebljanja na određenim delovima tela, dok se za njihovu kompletnu figuru može reći da je fit. Nije retkost sresti ljude koji imaju samo stomak koji je veći, i svo salo im se nakuplja na tom delu tela, dok su drugi delovi, poput ruku i nogu, veoma tanki. To, naravno, kvari opšti estetski utisak o vašoj vizuelnoj pojavi, tako da je bitno da korigujete sve što možete, a maderoterapija ima načina da vam efikasno pomogne, uz promenu načina ishrane i stila života. Ovakvi rezultati mogu čak biti i trajni ili ćete povremeno koristiti usluge. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Nega lica i tela

Proizvodi koje koristim za negu lica i tela

Moja koža je mešovita, masna u T zoni, suva na obrazima. Nije pohvalno, ali ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Nega lica i tela

Nega suve kože po mom receptu

Za negu suve kože, kakvu imam ja, moja mama, moj tata, a izgleda će imati i ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Nega lica i tela

Gabrini New Collection

Gabrini kozmetička kuća svoje proizvode plasira na tržište 52 zemlje. Na ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

5 koraka za ekspresno šminkanje

Sigurno ste se nekada našle u situaciji da jednostavno nemate vremena da se ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Nega lica i tela

Miss sporty NAIL EXPERT MANICURE – negovani nokti

Trenutno nemam vremena za detaljno sređivanje noktiju, a ni "mesta" za ...

Autor: uzkafu