Uz Kafu logo

Pasta Carbonara

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Pasta Carbonara je moje omiljeno jelo i među prvima koje sma naučila da pripremam. Način pripreme je veoma jednostavan i traje najviše 20-ak minuta.


Za 2 porcije potrebno vam je:

  • 100 gr suve slanine,
  • 100 ml pavlake za kuvanje,
  • 1 jaje,
  • oko 200 gr testenine,
  • malo maslinovog ulja,
  • malo sveže mlevenog bibera,
  • parmezan za posipanje.

Stavite pastu da se kuva po uputstvu sa pakovanja. Dok se pasta kuva, spremite preliv. Iseckajte dimljenu slaninu na tanke listiće. Umesto slanine možete da koristite i suvi vrat ili šunku. Stavite u tiganj i pržite bez dodavanja masnoće dok slanina ne postane krckava. Potom izvadite slaninu i stavite je na papirnu salvetu da upije visak masti. Umutite jedno jaje sa 100 gr pavlake za kuvanje i začinite sa mlevenim biberom. Sipajte u tiganj u kojem se pržila slanina, i kuvajte sos 5 min na tihoj vatri. Nema potrbe da dodatno solite, suva slanina je dovoljno slana.
Kad je pasta bude skuvana, procedite je, dodajte sos iz tiganja da testenina dobro upije. Zatim pastu rasporedite na 2 tanjira i preko svake stavite polovinu pržene slanine i pospite parmezanom.
Uz ovo jelo ide neko suvo belo vino ili crno pivo.

Prijatno :happy:


2
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
MarinaJovica Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jovica
Gost
Jovica

Au Marinice ala skrtaaaaris… jedno jaje na 200g testenine :tongue:

Probaj parmezan da pomesas sa jajima u smesi, u slaninu za przenje obavezno malo i crnog i belog luka (ako vec nemas neki gotov zacin), a pavlaku na kraju kao (opcioni) preliv.

I cisto da dodam – Italijani obavezno sluze sa malo persuna preko :sick:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana