Pasta sa sosom pesto đenoveze (Pesto alla Genovese) i pistaćima
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Pre neko veče sam odlučila da eksperimentišem sa sosovima za pastu, pošto uglavnom pravim jedno te isto. Tako sam došla na ovu ideju. Sos se lako i brzo pravi, pa vam priprema celog obroka neće oduzeti više od desetak minuta.
Za sos za dve osobe vam je potrebno sledeće:
- pola teglice Barilla Pesto alla Genovese sosa
- pola čaše kisele pavlake
- 100 g pistaća
- rendani kačkavalj i parmezan po želji
Sve sastojke lepo sjedinite i prelijte preko prethodno skuvane paste. Za ovu priliku sam koristila Barilla špagete broj 3, ali mislim da bi sos bio dobar i uz pene i fuzile. Mi bar nismo toliko probirljivi i striktni oko toga koji sos mora za koju pastu, kao italijani.
Večera je bila odlična!
To vam može potvrditi i onaj zbog kog je nastao ovaj sos :silly: 😉 Zaista smo uživali. Uz špagete smo pili italijansko penušavo vino Prosecco, koje nam se jako dopalo i koje nama savršeno paše uz ovo jelo.
Prijatno!
Slični postovi
![](http://uzkafu.rs/wp-content/uploads/2011/02/uz-kafu-krompir-iz-mikrotalasne-510x340.jpg)
![procitaj vise](http://uzkafu.rs/wp-content/themes/krojacevaskola/img/procitaj-vise.png)
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
![procitaj vise](http://uzkafu.rs/wp-content/themes/krojacevaskola/img/procitaj-vise.png)
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
![](http://uzkafu.rs/wp-content/uploads/2011/02/uz-kafu-braunis-recept-510x340.jpg)
![procitaj vise](http://uzkafu.rs/wp-content/themes/krojacevaskola/img/procitaj-vise.png)
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
![](http://uzkafu.rs/wp-content/uploads/2011/03/uz-kafu-slani-mafini-510x340.jpg)
![procitaj vise](http://uzkafu.rs/wp-content/themes/krojacevaskola/img/procitaj-vise.png)
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
![](http://uzkafu.rs/wp-content/uploads/2011/03/uz-kafu-voce-i-povrce1-510x340.jpg)
![procitaj vise](http://uzkafu.rs/wp-content/themes/krojacevaskola/img/procitaj-vise.png)
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Super izgleda. Kazi mi gde si kupila sos i otprilike kakvog je ukusa :biggrin: ? Vidim da se zeleni, a persun ne volim da jedem pa cisto da znam…
Sos sam kupila u hipermarketu u Merkatoru, ali imas ga i u Tempu i svim vecim marketima. To sto se zeleni je bosiljak 🙂 I ja sam do zimus izbegavala ovaj sos bas zbog te njegove boje i mislila sam da mi se nece dopasti. Ali pogresila sam 🙂 Preporucila bih ti da probas i da sama ocenis da li ti se svidja, meni je jedan od omiljenih a imala sam isto misljenje o njemu kao ti 😉 U svakom slucaju, ako ti je ukus suvise jak mozes da ga ublazis pavlakom, kao u ovom receptu, i to tako sto… Pročitaj više »
Porobacu sigurno 😉
Ovo deluje kao super recept. Nisam do sad jela pesto u kombinaciji sa pistacima. Bas cu da probam. Samo sam resila da pravim domaci pesto sos. Veoma je jednostavno. Obozavam brze recepte :happy:
I ja 🙂 Najvaznije je da ne oduzimaju mnogo vremena, ionako ga nemamo dovoljno 😉 Meni je zbog boje palo na pamet da dodam pistace i odusevila me kombinacija ukusa.
Mogla bi da podelis sa nama recept za taj domaci pesto sos :biggrin:
Veoma je jednostavan:
Ppotrebno je malo maslinovog ulja, struk svezeg bosiljka i malo belog luka.
Bosiljak se na jedan minut spusti u kljucalu vodu. Zatim se izgnjeci.
Zagrejati ulje, dodati izgnjecen bosiljak i izgnjecen beli luk.
I to je pesto sos :happy:
U super! Stvarno jako jednostavno. Probacu 😉
Mmmmm fenomenalno. Ja obozavam pesto djenoveze. Volim i da dodam pilece belo mesce na kockice 😀 i nema niceg lepseg…
Bravo za homemade sos 🙂 ja se nisam odvazila… A Maro pesto sos imas u maxi-u ili tempu…makar ovaj Barilla.
Svaka cast za ideju i njam njam recept :wub: .
Inace, italijani ovaj prosecco piju uz predjelo, prsutu i slicno…ali k’o sto rekosmo kome kako najvise prija :biggrin: .
Italijani su mnogo pipkavi sto se tice hrane :biggrin: Po njima za svaku vrstu paste postoji sos, koji ne bi trebalo da se kombinuje ni sa jednom drugom. Imaju tacno odredjeno koju kafu piju u koje doba dana, koju hranu kad jedu i sta uz nju piju….ali ipak, cak ni kada sam u Italiji ne mogu da ih ispostujem u potpunosti. Pravim sopstvene kombinacije 🙂
Dobra ideja za pilece belo…Sad kad si to spomenula, mislim da bi ovaj sos mogao da bude i dobar preliv za meso. Npr.za pilece filete.
Eto sad znam sta cemo brzinski za rucak 🙂 Nisam probala ovaj sos, ali smo cesto uzimali razlicite Basilico soseve. Omiljeni nam je sa maslinkama.Jedina mana je sto posle otvaranja kratko traju pa pretpostavljam da se i ovaj mora brzo iskoristiti.
🙂
Kratko traje, od otvaranja mora da se iskoristi u roku od 2-3 dana. Ja zato kupim manju teglu pa je iskoristimo za to vreme.
Mi probali, izvrsno je :biggrin: i lako za pripremu. Za vikend je ovaj sos na akciji u Maksiju, a ja ga danas kupila :happy: Umesto pistaca stavila sam kikiriki i odlicna je kombinacija. :heart:
Ja kad sam ga kupovala u Merkatoru bila je neka promocija pa su u paketu sa sosom bile spagete i kutija za spagete koja je divna 🙂
Drago mi je da ti se svidja 😉