Uz Kafu logo

Pasta sa tunjevinom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Jelena

Za sve ljubitelje paste i za domaćice koje ne vole da provode puno vremena u kuhinji, a vole da svojim najdražima spreme ukusan obrok – ovo je pravi recept.

Potrebno vam je:

  • Špagete, pene, fusili…Izaberite oblik koji najviše volite.
  • Belo vino
  • Beli luk
  • Svež paradjz
  • Tomatelo ili Bakina tajna sos
  • Tunjevina
  • Rendani parmezan

Priprema:
Beli luk iseckajte sitno i propržite. Ja nisam stavljala puno, pola one veće glavice. Ko voli pikantniji ukus može slobodno da stavi više. Kada luk dobije zlatkastu boju dodajte iseckan paradajz (stavila sam jedan veći). Pustite da se malo proprži i zatim prelijte Tomatelom ili Bakinom tajnom. Procenite koliko ovoga da stavite tako da sos ne bude pregust, ali ni redak. Ne mogu da vam napišem tačnu meru jer sam sipala otprilike i gledala da je gustina odgovarajuća 😉 Nakon toga u sos dodajte tunjevinu (ja sam stavila jednu konzervu) i za kraj sve ovo nalite belim vinom. Vino sam sipala odokativno, čisto da celom jelu da neki šmek. Neka se sve još malo krčka na umerenoj vatri. Kada sos bude gotov, prelijte preko prethodno skuvane paste i preko svega pospite rendan parmezan. Vino koje ste koristile za kuvanje možete poslužiti uz ručak 😉
Ovo su količine sastojaka za dvoje, za veće porcije dodajte veću količinu sastojaka 😉
Prijatno!


2
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
JelenaLavanda Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Lavanda
Član

Mi bas volimo testeninu na sve moguce nacine. Sa brokolijem, karfiolom, pavlakom, maslinkama, belim lukom, tunjevinom… Za mene rucak za cas, za nas ukusan i zdrav obrok. Ovu kombinaciju sa vinom nisam do sad probala 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana