Uz Kafu logo

Pilence na malo drugačiji način

KuhinjicaSlaniši

Autor: Lavanda

pilenceČak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati u ovom ukusnom predjelu.

Pileća bajedera je jedan od domišljatih špecija naših baka da nam na zanimljiv način predstave zdrave namirnice koje ne volimo. Ovo predjelo se može konzumirati i kao hladno i kao toplo, ali preporuka je da bude mlako. Sprema se jednostavno i brzo što je danas, za mlade kuvarice i poslovne žene, od velikog značaja.

Sastojci:

  • 2 šnicle belog mesa
  • 200g šunke
  • 200g kačkavalja
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka

Meso iseći na tanke šniclice i poređati na dno vatrostalne činije. Posuti ga vegetom po želji, pa preko njega staviti listove šunke. Na šunku narendati kačkavalj i onda sve zaliti, prethodno mikserom umućenim jajima i pavlakom. Peći na 170C oko 35min.

Nemojte se začuditi ako vam, nakon vađenja iz rerne, u činiji bude malo više “vode”. Ostavite pilence da se ohladi i imaćete savršeno povezane sastojke.

Prijatno!


3
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
Tamara RuzicDrDragonMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Gost
Marija

mnjam, mnjam… nadam se da belo pilece meso ne ostane suvo, moracu da probam 😀

DrDragon
Gost
DrDragon

Probali, divno, divno…ja pravila sa mozzarelom, dobro je jer se ne skupi kao neki drugi kačkavalji, a između dodala mrvicu origana.

Tamara Ruzic
Gost
Tamara Ruzic

Ja sam ti umesto tih jaja i pavlake samo stavila neutralnu pavlakicu
Campina. Svakako ispalo je super. Jami jami!!!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan, brzo ...

Autor: Jovana