Uz Kafu logo

Piletina sa karijem i susamom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marija

Recept sam davno dobila od kume, ali prošlo je puno vremena dok ga nisam isprobala. Žao mi je što ga ranije nisam pripremila i što sam propustila ovu čarobnu kombinaciju pikantno slatkasto slanog ukusa.

Za pripremu potrebno je sledeće:

  • 2 pileca filea,
  • 1 praziluk
  • 2 supene kašike susama (ko voli može i više),
  • 1 kašičica karija,
  • so,
  • biber,
  • peršun i
  • 1 kisela pavlaka.

Praziluk sitno isecite i dinstajte u malo vode i ulja da omekša. Ubacite piletinu isečenu na komadiće (1.5 x 1.5cm). Posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok ne omekša. Dodati seckani peršun, proprženi susam i kari. Dinstati još malo, dok meso ne bude kuvano. Na kraju dodati kiselu pavlaku, promešati i kada se sve sjedini skloniti sa vatre.

Ja sam umesto karija stavljala i soja sos i dobila podjednako ukusnu kombinaciju.

Može se služiti uz krompir, pire, pirinač ili testeninu. A može i solo.

Jelo je jako, tako da ukoliko vam se čini da su 2 pileća filea malo za 2 osobe, varate se 🙂

Vreme pripreme traje oko 30 minuta.

Prijatno!

piletinasasusamom


3
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
JelenaMarijaMilena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Milena
Gost
Milena

Spremala sam nešto slično, ali bez luka, a sada si mi ti dala super ideju!
Mislim da će već sutra ovo jelo biti na mom stolu (ako ga ne smažem pre postavljanja) :biggrin: .

Jelena
Član

Mmmm…Odlicno izgleda. Sigurno cu da probam 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana