Uz Kafu logo

Piletina u paradajz sosu

KuhinjicaSlaniši

Autor: UzKafu

piletinaPiletina je neizostavni deo svake trpeze… Kako se bez nje ne može, pred vama je hiljadu i prvi način za pripremanje.


Za sos je potrebno:

  • 1/2 glavice narendanog ili jako sitno isečenog luka
  • 2-3 čena propasiranog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 2 jaja
  • kesica parmezana
  • 1 konzerva od 400 gr paradajza (pasirani) i 4 sveža paradajza (ili 2 konzerve pasiranog ako nema svežeg) – sve ukupno 800 gr paradajza
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašika šećera
  • 800gr do 1kg pilećeg filea

Priprema:
U osrednjoj šerpici sipati ulje, pa narendati pola glavice crnog luka.
Zagrejati na osrednjoj temperaturi i pržiti luk 2-3 minuta, pa dodati propasirani beli luk.
Pržiti još minut dva, pa dodati paradajz, vegetu i šećer.
Pržiti oko 15 minuta, povremeno promešati.
Dok se sos kuva pripremiti piletinu.
Oprati je, osusiti kuhinjskim papirom, pa je stavitu izmedju dva lista providne folije i kuihinjskim tučkom je “rastanjiti” oko 1cm debljine.
Posoliti piletinu.
U jednoj činiji umutiti jaja a u drugoj staviti hlebne mrvice sa pola kesice parmezana i dobro izmešati.
U tiganju zagrejati ulje, pa komade piletine prvo staviti u jaja pa onda u hlebne mrvice i u vrelo ulje, pržiti 2-3 min. po strani.
U pleh taviti 3/4 sosa od paradajza, preko staviti isprženu piletinu, pa preko piletine, na svako parče mesa, staviti ostatak sosa.
Sir narendati svuda preko sosa i piletine.
Posuti ostatkom parmezana pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta.

Bon Appetit!!!

Autor: Goci


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Jovana Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jovana
Gost
Jovana

Njam, njam, obozavam piletinu na sve nacine!!!! Super recept!!!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana