Uz Kafu logo

Želite brzo da prodate ili izdate nekretninu? Evo kako da sastavite uspešan oglas!

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Postavljanje oglasa za prodaju ili iznajmljivanje nekretnina često predstavlja prvi korak u potrazi za odgovarajućim kupcem ili zakupcem. Kupovina ili zakup nekretnine zahteva detaljno istraživanje i pažljivo odlučivanje, što može potrajati kod nekih kupaca jer triput mere, a tek onda seku. Ipak, dobro osmišljen i formulisan oglas može ubrzati ovaj proces donošenja odluke.

Ako ste vlasnik nekretnine i želite brzo da je prodate ili izdate bez pretrpljenih finansijskih gubitaka, evo nekoliko saveta za kreiranje uspešnog oglasa, koji možete da sastavite i uz kafu. 

Odaberite reči za vaš oglas mudro 

Kada pravite oglas, svaka reč koju koristite igra važnu ulogu u privlačenju pažnje potencijalnih kupaca ili zakupaca, posebno u kombinaciji sa slikama. Tekst oglasa treba da bude sažet, ali informativan, da pruži bitne detalje i razloge zbog kojih bi neko trebalo da se zainteresuje za vašu nekretninu.

Na primer, ukoliko prodajete kuću u Subotici i želite da se istaknete među brojnim oglasima u kategoriji “Prodaja kuća Subotica” ili “Prodaja stanova Subotica”, bitno je da koristite reči koje jasno i precizno opisuju vašu nekretninu i ističu njene prednosti i posebnosti.

Probudite emociju kroz oglas za nekretnine

Kada sastavljate oglas, trebalo bi da iizbegavate predugačak i monoton tekst koji može da odbije potencijalne interesente. Prvi utisak može biti i poslednji, posebno kada ciljate na one koji tragaju za nekretninama u određenim gradovima. Stoga je od suštinske važnosti privući njihovu pažnju već u početku oglasa.

Na primer, ako se oglašavate za izdavanje stanova Subotica ili Niš, koristite prideve i reči koje su karakteristične za te gradove kako biste uneli emotivni element i dodatno zainteresovali potencijalne kupce. Ovakav pristup će pomoći vašoj nekretnini da se istakne i privuče veći broj zainteresovanih kupaca ili zakupaca koji će želeti da saznaju više o vašoj ponudi.

Istaknite prednosti svoje nekretnine

Kada postavljate oglas za svoju nekretninu, važno je ďa detaljno opišete sve što ona nudi i naglasiti sve njene prednosti (bez da pišete kobasicu od teksta, o čemu smo već pisali iznad). Isto tako, istaknite šta čini vašu nekretninu posebnom i poželjnom za kupce ili zakupce.

Recimo, naglasite pogodnu lokaciju vaše nekretnine, koja je lako dostupna i blizu bitnih sadržaja kao što su škole, obdaništa, prodavnice i zdravstvene ustanove. Ovo će biti privlačno roditeljima sa decom ili osobama koje cene praktičnost. Opišite mirno okruženje u kojem se nalazi vaša nekretnina, što može biti važno za one koji traže mir nakon napornog dana ili žele bezbrižno odrastanje za svoju porodicu. 

Pomenite ljubazne komšije kao dodatnu prednost, jer dobar odnos sa komšijama može doprineti prijatnijem životnu. Isto tako, istaknite odličnu povezanost sa javnim prevozom, što je važno za one koji nemaju automobil.

Navedite sve ove prednosti u oglasu kako biste privukli pažnju potencijalnih kupaca ili zakupaca i omogućili im da jasno vide sve vrednosti koje vaša nekretnina pruža.

Istaknite glavne karakteristike vaše nekretnine

Kada kreirate oglas za svoju nekretninu, važno je ďa naglasite glavne karakteristike koje bi mogle privući potencijalne kupce ili zakupce. Na primer, istaknite dobro održavanu zgradu, prisustvo lifta, terase ili parking mesta.

Takođe, možete istaći dodatne prednosti nekretnine koje mogu privući interes kao što je prostrana bašta, ukoliko je imate, gde možete naglasiti da je idealna za uzgoj organskog povrća ili savršena za dečju igru. Ovi detalji mogu doprineti tome da se vaš oglas istakne među ostalim oglasima koji nude slično što i vi.

Lepo upakujte nedostatke nekretnine

Kada se osvrnemo na eventualne nedostatke nekretnina, važno je da pronađemo ravnotežu – ne treba ih preterano naglašavati, ali ih ni potpuno ignorisati.

Iskusni prodavci često vešto uklapaju mane u oglase, istovremeno ističući brojne prednosti nekretnine. Neki čak idu korak dalje, predstavljajući manje nedostatke kao jedinstvene karakteristike koje dodaju posebnu draž nekretnini.

Uložite napor oko fotografija

Nije dovoljno samo “okrenuti aparat” – treba se potruditi oko fotografija jer kvalitetne fotogrfije mogu biti presudne kada želite da privučete pažnju na nekretnine. 

Ne morate biti profesionalac da biste to postigli, ali je bitno da obratite pažnju na detalje kako biste ostavili dobar prvi utisak. Važno je da fotografišete svaku sobu iz različitih uglova, poželjno pod prirodnim svetlom, i ne zaboravite da uhvatite i okolinu.

Pre nego što krenete sa fotografisanjem, dobro očistite prostoriju i uklonite sve što nije deo prodaje ili izdavanja. Takođe, izbegavajte da na slikama budu kućni ljubimci ili ljudi. Cilj je da istaknete sve pozitivne aspekte nekretnine.

Odredite realnu cenu nekretnine

Kada razmišljate o utvrđivanju cene za nekretninu, važno je da ostanete realni. Ako postavite cenu koja se čini višom u poređenju sa sličnim nekretninama po stanju i veličini, potrebno je da imate jasan razlog za to. Takođe, uključivanje informacija o mogućnostima finansiranja putem stambenog kredita u oglasu može olakšati kupcima donošenje odluke o kupovini.

Naravno, ne treba zaboraviti na privlačnost oglasa na svim nivoima. Zato je bitno da posvetite dovoljno pažnje i vremena njegovom sadržaju. Zamislite sebe u poziciji postanara ili kupca i pišite oglas iz njihove perspektive. Razmislite o tome šta bi vas privuklo i istaknite te osobine u svom oglasu.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija