Uz Kafu logo

Slani mini-mafini

KuhinjicaSlaniši

Autor: Jovana

mafini Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan, brzo se  spremaju a pogodni su za  slučaj kada vam se iznenada  najave gosti…

Potreban vam je pleh sa  udubljenjima da bi oblik bio  kao na slici, a ako ga  nemate, možete ih peći i u  korpicama za pečenje, kojih  ima u većini prodavnica gde se prodaje materijal za kolače i torte, kao i u većim marketima.  Korpice su pogodne jer nisu skupe a i kada izvadite mafine iz njih, bacite ih i nema dosadnog ribanja plehova 🙂

Od sastojaka vam je  potrebno:

  • 4 jaja
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 gr. slanine
  • 50 gr. šunke
  • 2-3 kisela krastavčića
  • brašna po potrebi

Način pripreme:

Umutiti jaja, mleko, jogurt i ulje. Slaninu, šunku (može i bilo koji drugi suhomesnati proizvod koji imate pri ruci) i krastavčiće (može i kisela paprika ili kisela šargarepica, šta god imate od zimnice) iseckati na sitne kockice i sve sjediniti sa umućenom smesom. Da biste dobili testo srednje gustine, dodajte brašna malo po malo, tako da ne preterate sa gustinom. Prilikom dodavanja brašna, umešajte i prašak za pecivo.

Ako pečete u plehu, blago ga podmažite uljem, razlijtete testo i pecite 40ak min. na 200 stepeni.

Služite mafine tople, a uz njih preporučujem i manju krišku sira…

P.S. Istu smesu možete peći i u ravnom, četvrtastom plehu, pa seći na kocke.

Prijatno…


8
Ostavi komentar

avatar
6 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
6 Autori komentara
Natasa@AnaJovanaAnaJovana Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Gost
Marija

mnjam, mnjam. mora da se proba 😉

snezana vasic
Gost
snezana vasic

Jovana,dete moje,tako sam ija pocela 🙂 :kissing:

Ana
Član

Ja pravila ovo i nisu ispali bas nesto :cwy: . Sta znaci brasna po potrebi?!

-Stavila sam 10 punih kasika i cinilo se da mozda treba jos malo.
-Pekla sam 20-ak minuta, spolja super peceni unutra malo zivi. Da sam pekla 40 min.bili bi res peceni, zagoreni…
-I pleh sa udubljenjima imam ali bila su mi potrebna dva da bih pekla u isto vreme inace mora u dve ture… Mozda je trebalo pola mere da napravim… :tongue:

Jovana
Gost
Jovana

Dakle, ne sekiraj se… Ja stavim brasna otprilike, npr. 1 casu odmah, pa dodajem dok mi testo ne bude srednje gustine, malo gusce nego za palacinke… Sto se tice duzine pecenja, stavila sam 40ak min., vreme koliko pecem kod kuce ( sporet je malo stariji, pa sporije pece ), u sustini, pratis situaciju, pa kada su spolja braonkasti, to bi bilo to. Tebi su ostali malo zivkasti unutra jer ti je testo mozda bilo redje… Probaj 25-30min. na 180 stepeni…mada deluju da su zivkasti dok su vreli, treba im 15ak min. da se prohlade, sto se kaze-da danu dusom 😉… Pročitaj više »

Ana
Član

A probacu sigurno 😀 jer i onakvi nisu bili losi na ukus :D. Samo za nas sveze domacice, molim detaljni opis recepta… :tongue:
Javljam cim pravim opet…
Hvala za odgovor :happy:

Natasa@
Gost

Odlicno ispali,malo pre sam pravila..mljac
hvala za recept

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana