fbpx

Uz Kafu logo

Spanać u paradajz pireu

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Spanać sa paradajz pireomEvo jednog recepta koji se brzo i jednostavno sprema. Ja sam jelo prvi put probala u jednom restoranu u Temišvaru, i veoma mi se dopala, za mene do tad nepoznata, kombinacija paradajza i spanaća. Jelo je posno i može se jesti samo, kao prilog uz neko meso ili ribu ili preliv za pastu.


Za dve porcije potrebno je:

  • 400 grama spanaća
  • 100 ml paradajz pirea ili paradajz pelata
  • malo maslinovog ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • so ili vegeta

Pripema:

Spanać očistite i obarite u puno vode. Obareni spanać procediti i iseckati što sitnije. Beli luk kratko dinstati na maslinovom ulju a zatim dodati paradajz pire i spanać. Kuvati na tihoj vatri još 5 minuta.
Ukoliko postite na vodi, dinstanje na ulju zamenite sa kratkim kuvanjem paradajz pirea i belog luka u koji ćete nešto kasnije dodati isitnjen spanać. PO završenom kuvanju posolite jelo ili dodajte malo vegete.
Prijatno!

Slika preuzeta sa http://chefhuda.com/sauteed-spinach-with-sun-dried-tomatoes.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana