Uz Kafu logo

Stambeni krediti – najlakši put do vašeg doma

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Stambeni kredit je dugoročan namenski kredit koji je mnogima omogućio da reše stambeno pitanje iako nemaju desetine hiljada evra da bi to postigli.

Dugoročna obaveza podrazumeva i puno načina za obezbeđenje plaćanja uzete nekretnine što mnogim klijentima nije razumljivo, ali se tako štite i interesi banke i interesi klijenta.

Koji su elementi stambenog kredita? Zašto se definišu? Koja je prednost kupovine uz pomoć bankarskog kredita?

Rešavanje stambenog pitanja nikada nije laka odluka, ali uz pomoć i savete banke sve je i brže i lakše. Verujte kreditnom referentu, odaberite najbolje uslove i za samo 10ak dana realizujte kupovinu!

Koje su prednosti kupovine stana uz pomoć kredita?

Stambeni krediti su koncipirani tako da banka može da bezbedno pozajmi i više od 100.000 evra, a da pri tome ima interes da joj novac isplaćujete kroz maksimalno 30 godina.

Za uzvrat ona dobija kamatu, ali i snosi veliki rizik pa je najvažniji cilj da se bezbedno osigura kreditna partija i tako koristi ostvare i klijent i banka.

Najveće prednosti kupovine uz pomoć kredita za stan jesu u tome što se mesečno izdvaja suma koja ne remeti postojeći budžet pa se otplata ne oseća previše, a rešava se važno pitanje.

na ovaj način svako može da postane vlasnik ključeva stana ili kuće što znači da vam ne treba celokupna gotovina da bi zaključili posao sa bankom.

Banka nudi i brojne pogodnosti ako se zadužite kod nje pa je moguće imati osiguranje stana i životno osiguranje vlasnika, sva dokumenta su apsolutno validna, a tu su i olakšice na druge bankarske ponude pa su klijenti itekako motivisani da nastave da posluju sa bankom.

Najbolje banke stambeni kredit odobravaju za samo 10 dana, uz samo jedan dolazak u banku, radi zaključenja ugovora. Klijent pribavlja samo neke osnovne podatke, a banka po službenoj dužnosti dobija sve ostalo pa nema više beskrajne potrage za dokumentima, već je sve spremno u najkraćem mogućem roku.

Ipak, mnoge buni to što postoje brojni uslovi koji se moraju ispuniti, ali je većina zamišljena kao zaštita za obe strane i obema donosi korist olakšavajući realizaciju transakcije

Zašto je važno učešće za stambeni kredit?

Učešće za stambeni kredit banka propisuje i iznosi od 10% do 20% ukupne vrednosti stana i plaća se banci pre podizanja kredita.

Ovaj iznos se ne vraća, ali smanjuje visinu kredita, a samim tim banci pomaže da imaju sigurniji sistem otplate. 

Naime, reč je o prostoj računici kod koje nikada nije moguće podići kredit koji je u visini vrednosti stana pa banka kao zalog ima nešto što je u startu vrednije od visine zaduženja. Ako bi u nekom trenutku došlo do problema sa otplatom banka bi bila prinuđena da proda objekat pod hipotekom i mora da osigura da će uvek biti sigurno moguće otplatiti kredit iz te sume.

U praksi to se retko dešava jer nikome nije u interesu, pa banka aktivno radi na pomaganju klijentima ako dođe do eventualnih problema. Učešće za stambeni kredit je samo prvi korak u osiguranju, a klijent ima manje kreditne obaveze.

Zašto se ograničava visina zaduženja u odnosu na mesečno primanje i kako to olakšava kupovinu nekretnine?

Država propisuje opšte uslove za odobravanje stambenih kredita, a jedan od njih je da sve obaveze po kreditima ne smeju da pređu polovinu primanja iako to nekim klijentima ne odgovara.

Propisi su doneseni sa ciljem da tokom čitavog perioda otplate ne postoji strah i bojazan kako će se isplatiti celokupan iznos i kako će se finansirati tekuće obaveze.

Banci je jasno da je teško predvideti ekonomske prilike tokom narednih 30 godina, ali se sa ovim uslovom osigurava da imate dovoljno novca za kupovinu, nove kredite i obaveze koje će se menjati u budućim godinama.

Kupovina stana je lakša u tome što se proaktivno planira i definišu uslovi. Da se zadužite više o polovine primanja, u godinama koje slede otplata može biti teža zbog promene u visini primanja, a na ovaj način se to sprečava.

Banka kao finansijska institucija pruža finansijsku podršku pravnim i fizičkim licima. I dok se svi drugi troškovi lakše finansiraju, možda i najveća korist se ostvaruje na dugoročnim kreditima i stambenom kreditu kao jednom od najvećih kreditnih linija.

Taj novac je jednostavno za mnoge nedostižan, ali im je izvodljivo da plaćaju mesečne rate od nekoliko stotina evra. Tako, godinu po godinu, prođe period otplate, a vi skidate hipoteku sa svoje imovine.

Pronađite banku sa najboljim uslovima i brzim sistemom odobravanja svih kredita pa i ovih dugoročnih. Prikupite sredstva za učešće za stambeni kredit i za samo 10ak dana ključevi od novog doma su u vašim rukama!


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija