fbpx

Uz Kafu logo

Tagliatelle sa zelenom boranijom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Jovana

IMG_20140310_231030

Za sve koji vole tagliatelle, evo jednog lakog i brzog recepta. Od sastojaka za jednu porciju vam je potrebno:
3-4 “gnezda” taggliatella
2 šake zamrznute ili sveže zelene boranije ( ja koristim zamrznutu Frikom )
1 kašika maslinovog ulja
1 suva crvena čili papričica ( ukoliko ne volite ljutu hranu, onda bez ovog sastojka )
2 kašike kisele pavlake
so
biber
sušeni vlašac

U veći lonac nalijte vodu da provri. Malo posolite. Kada proključa, stavite testenine da se kuvaju. Ne razdvajajte odmah gnezda, već nakon par minuta, kad malo omekšaju. Najbolje ćete ih razdvojiti blagim mešanjem. U isto vreme na ringlu stavite tiganj sa kašikom maslinovog ulja da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodajte boraniju. Kad se boranija malo opusti, dodajte pola čaše vode, da se još malo prodinsta. Ukupno joj je dovoljno nekih 12-15 min., a najbolje je da je probate. Kad je skoro gotova dodajte sitno seckanu čili papričicu, vlašac, malo soli i bibera. U medjuvremenu bi testenina trebalo da bude gotova, te je procedite. U gotovu boraniju dodajte pavlaku i još 20ak sekundi mešajte da se fino sjedini sa boranijom. U dobijeni fil dodajte proceđene tagliatelle, i dobro sve promešajte da se testenina sjedini sa filom i ukrčka par sekundi…

Servirajte onako kako volite i prijatno  🙂


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana