Uz Kafu logo

Učinite svoju kuhinju posebnom i originalnom

Kafa kod kućeMajstorije

Autor: Milena

Dodajte lilčni pečat kuhinju po meri

Kada uređujemo dom, trudimo se da sve izgleda lepo, usklađeno i moderno. Da oduševimo goste izborom nameštaja i detalja i da im ružimo pravi užitak u našem domu. 

Međutim, slepo praćenje trendova često može da dovede do izostavljanja originalnih detalja koji su izraz autentičnosti i ličnosti ukućana. 

Na primer, prilikom uređenja kuhinje po meri na prvo mesto stavljamo funkcionalnost elemenata i moderan dizajn. Ali nekada zaboravimo da dodamo ono što će našu kuhinju učiniti posebnom i prepoznatljivom. 

Ukoliko niste sigurni na koji način možete da dodate lični pečat svojoj kuhinji, evo nekoliko predloga:

Unesite malo boje

Sasvim je u redu ako volite minimalistički dizajn kuhinje. Ali dodavaje vaše omiljene boje na određenim mestima neće narušiti svedenost i jednostavnost. Naprotiv, kuhinju će učiniti veselijom i sa više energije, pa će samim tim i vreme koje provodite u njoj biti lepše i samo vaše. 

Bela kuhinja daje najviše mogućnosti za ispoljavanje vaše kreativnosti. U zavisnosti od boje radne ploče za kuhinje, uskladite kolorit sa svojim afinitetima i onim što vas uveseljava. Ako želite, možete čitav zid ofarbati tamnijom bojom ili crnom koja ima efekat table gde ćete zapisivati recepte ili razne podsetnike. 

Osvetljenje je veoma važno

Uvek je dobra ideja da osvetlite određene delove koji će stvoriti potpuno drugačiju atmosferu u prostoru. Kada je kuhinja u pitanju, razmislite o LED lampama ispod visećih kuhinjskih elemenata. Ne samo što će biti korisne prilikom kuvanja i sređivanja kuhinje, već će stvoriti i poseban efekat kada ih uključite. 

Igrajte se sa trpezarijskim prostorom

Ako se u sklopu vaše kuhinje nalazi i trpezarija, eto dobre prilike da unesete autentične detalje. Možete da stavite zanimljive jasutke ili navlake na stolice. Na zid trpezarije okačite sliku koja je po vašem ukusu i odraz je vašeg karaktera ili interesovanja. Ako je trpezarijski sto u uglu, razmislite da li možete da kombinujete zanimljivu klupu umesto stolica. 

Umetnost u kuhinji

Tačno je da je kuvanje prava umetnost i da su za vrhunske specijalitete potrebne posebne veštine. Međutim, ovo ne znači da u vašoj kuhinji ne mogu da se nađu neka umetnička dela.

Razmislite koju sliku volite, koji stil. Možda ste pre za skulpture, makete ili neka druga dela? 

U stvari, to ne moraju biti originali i nije presudno da budu skupi. Važno je da se vama dopadaju i da na neki način ocrtavaju slike vaše ličnosti ili ono što je specifično za čitavu porodicu. 

Uramljeni dečiji crteži izgledaju divno. Deca vam neće naplatiti svoja “umetnička dela”, ali vi ćete znati koliku vrednost ona imaju. 

Fotografije su uvek dobar izbor

Izrada fotografija sve je manje popularna, ali sve više oduševljava dom ukrašen životnim uspomenama. Nekada smo uživali gledajuću fotografije u albumima, danas ih imamo na telefonima i računarima. Kako bi bilo da izaberete one koje su vam omiljene, koje su vezane za neke predivne trenutke i da ih izradite? A onda ih okačite u kihinji, sa posebnim ramovima, koje ste birali u skladu sa svojim ukusom i sa trenucima koje ste ovekovečili fotografijama?

Boravak u kuhinji biće još veće zadovoljsvto i poseban momenat, kada se uz pripremu ukusnih jela prisećate divnih trenutaka sa dragim osobama. 

Dakle, tačno je da kuhinja treba da bude praktična i funkcionalna, ali ne mora biti dosadna. Ljudi se uglavnom prilikom opremanja kuhinje fokusiraju na njenu upotrebu, na to kako će najlakše u njoj funkcionisati i gde će smestiti posuđe i hranu. Međutim, zaborave da joj dodaju malo ličnog tona. Detalje i elemente koji će boravak u kuhinji učiniti posebnim vremenom za pravo uživanje i razmišljanje o onome što ukućani vole. O onome što taj dom čini posebnim mestom za sreću i ljubav.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija