Uz Kafu logo

Rešenje problema od poda do plafona

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Pre nekoliko meseci smo sređivali stan. Nakon postavljanja prozora, gletovanja i krečenja, došlo je vreme za biranje nameštaja. To jeste lep zadatak, ali nije baš lak. Treba voditi računa o mnogo čemu. U isto vreme  birati ono što se dopada i odgovara svim ukućanima.  

Koliko god da sam se oko nečega dvoumila, nije bilo dileme da u spavaćoj sobi želim ugradni plakar ili američki plakar – kako vam drago. Bilo mi je važno samo da mogu da stavim sve stvari na jedno mesto. Konačno!

Međutim, tu se javio jedan problem. O ugradnim plakarima znala sam samo da lepo izgledaju i da su praktični. Ništa, ništa više.

Zato sam pozvala 3A dizajn. Da mi lepo i strpljivo objasne šta je važno kada biram ugradni plakar.

Prvo, došli su kod nas i uzeli dimenzije. Onda su nam rekli da razmislimo o materijalu, unutrašnjosti plakara, o rasporedu polica i boji pa da se vidimo u njihovom salonu.

Bila sam prilično pribrana sve dok ih nisam pitala šta mogu da biram od boja i dezena. Rekli su mi da mogu šta hoću.

U mojoj glavi stvorila se gomila ideja. Svakog dana bilo ih je više. Ogledalo, tapete, boje, staklo, drvo, pa kombinacija svega. Vrtelo mi se u glavi.

Odbacivala sam jednu po jednu ideju. Nisam htela ogledalo na plakaru, jer bih samu sebe uplašiti u toku noći. Razmišljala sam o tapetama ili nekim slikama. Ali šta ako mi se to jednog dana ne bude dopadalo? Odlučila sam da izaberem sigurnu varijantu – neutralni dezen drveta u kombinaciji sa jarkom bojom.

I to nije bilo lako, jer je izbor i dalje veliki. Sada ne mogu da se setim kako sam odlučila da to bude svetlo drvo sa staklom u zelenoj boji. Važno je samo da je na kraju to bio ugradni plakar kakav sam želela.  

Kada je funkcionalnost u pitanju, bio je i više od onoga što sam planirala.

Prethodnih godina vukla sam stvari od vitrine do vitrine, od komode do police. I jedva sam se snalazila kada treba nešto da nađem.

Muke su isto bile kada dolazi novo godišnje doba. Pakuj zimsku garderobu u kese, guraj u kutije, diži negde visoko, snalazi se kako znaš. Onda vadi prolećne stvari, peri, peglaj, seti se gde si stavila ono što želiš da nosiš.

Čisto gubljenje vremena i energije.

Sada ne samo da u plakaru imamo dovoljno prostora za svu garderobu, već sam konačno i torbe uspela da stavim na jedno mesto.

Sve police i fioke prilagođene su našim potrebama. Mislili smo i na to da sam ja mnogo niža pa meni pripada donji deo plakara.  

Tim 3A dizajna uspeo je da iskoristi čitav zid u mojoj sobi tako što je iza vrata postavljen uži i plići plakar. I sada tu ima i više nego dovoljno mesta za posteljinu, peškire i bebinu garderobicu.

Zaista sam rešila problem od zida do zida i od poda do plafona. Sada moje stvari možda nisu uvek “pod konac” sklopljene, ali bar znam da su na jednom mestu. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija