Uz Kafu logo

Uklanjanje celulita četkom za masažu

KozmetikaNega lica i tela

Autor: uzkafu

Dosadio vam je celulit? A jos više kupovina i isprobavanje raznih krema i preparata za uklanjanje celulita, koje pritom ne daju željene rezultate? Uklanjanje celulita masažom uz pomoć četke za masažu je jednostavna i pre svega jeftina metoda, koja se može praktikovati preko cele godine.
1. Odaberite četku
Najbolja četka, koja će dati najviše rezultata je glatka četka sa prirodnim vlaknima. Ovakve četke mogu se naći u svakoj bolje snabdevenoj drogeriji tipa Lilly-ja i DM-a. Cena im je oko 900 dinara za četku marke Evelin i oko 1100 din za četku marke Aldo Vandini.

2. Proces masaže
Sam proces masaže je jednostavan. Uđite u kadu i pre samog tuširanja  i dok ste još suvi nežnim kružnim pokretima četkom započnite masažu dela tela sa kog želite ukloniti celulit. Masirajte otprilike petnaestak minuta, i praktikujte to svakog dana dva puta dnevno. Izbegavajte osetljiva mesta, mesta gde je koža izuzetno tanka, ili izgrebana, izgorela i sl. Smer u kom ćete masirati nije bitan.

3. Prednosti
Ovaj način uklanjanja celulita ima više prednosti. Pre savega 15-minutnom masažom podstičete detoksikaciju kože, rad odgovajaćih žlezda i činite vašu kožu otpornijom. Osim masaže ovo će imati i efekat pilinga, pa ćete otkloniti sloj mrtvih ćelija sa vaše kože.
Još jedna prednost uklanjanja celulita četkom za masažu je ekonomicnost.  Jednostavno, po ceni jednog  preparata koji traje nekoliko nedelja, imaćete četku koju ćete moći da koristite minimum godinu dana.

4. Mane:
Uklanjanje celulita ovom tehnikom traje duže, pa se tako nemojte razočarati i odustati ako posle nekoliko nedelja ne dobijete željene rezultate.  Ako imate više celulita budite spremni da će vam biti potrebni meseci.

5. Odražavanje četke
Četku je najbolje održavati tako što ćete je prati jednom nedeljno sapunom i vodom. Nakon pranja najbolje je ostaviti je da se dobro osuši (ako je moguće na sunčevoj svetlosti) kako biste sprečili pojavu buđi.
cetkacetkeAutor: Nevena


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Iz mog nesesera sa šminkom

Volim da se šminkam i to činim svakodnevno, osim naravno kada ne izlazim iz ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

5 koraka za ekspresno šminkanje

Sigurno ste se nekada našle u situaciji da jednostavno nemate vremena da se ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

S-he olovka za obrve

S-he je jedna od marki DM parfimerija i do sada sam koristila samo njihove ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

Rok trajanja i čuvanje kozmetičkih proizvoda

Svi znamo koliko je štetno koristiti kozmetičke proizvode kojima je istekao ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Njeno veličanstvo, Golden Rose maskara 3D

Odavno se šuška o proizvodima kozmetičke kuće Golden Rose. O tome kako su ...

Autor: uzkafu