Uz Kafu logo

Da li ulje crnog kumina može biti lek u rešavanju brojnih bolesti?

Za bolji dan

Autor: uzkafu

Poznavaoci religija odavno znaju za crni kumin i njegove prednosti. Ostale su upisane Muhamedove reči da se njim leči sve, osim smrti, dok u Bibliji piše da hleb treba posuti semenom crnog kumina kako bi se pospešilo zdravlje svakog dana.

Još stara egipatska medicina poznavala je ulje crnog kumina i koristila ga u lečenju i sprečavanju mnogih bolesti. Danas, ovo ulje naširoko je poznato i primenu je našlo ne samo u narodu, kao narodni lek, već kao prirodni lek koji je naukom potvrđen kao veoma delotvoran. Iako je poznato u kojim stiuacijama se sve može koristiti, nisu još uvek do kraja ispitane sve mogućnosti ovog čudesnog semena. 

Ulje crnog kumina u primeni kod infekcija i upala

Krenimo od najčešćih problema koji nastaju kod čoveka, a to su infekcije izazvane batekrijama i virusima, te upale koje sve to prate. Ulje crnog kumina je veoma delotvorno, brzo i snažno deluje kod infekcija urinarnog trakta, kod vaginalnih infekcija, problema sa bubrezima… Ulje crnog kumina odlično je za primenu kada nastane upala bešike, smirujući i otklanjajući simptome nastale upalom, ali i rešavajući sam uzročnih upale. Ono što je daleko važnije jeste to da samo ulje leči bolest koja je nastala uklanjajući uzrok, a ne smirujući simptome na kratko, što se medikamentima često u ovakvim situacijama dešava.

Pored ovih, infekcije grla, usne duplje, ali i infekcije koje nastaju na koži, sluzokoži, uspešno se mogu rešavati upotrebom i primenom ovog ulja oralno ili njegovim mazanjem, zavisno od problema koji je nastao. 

Ulje crnog kumina u primeni kod respiratornih problema

Kada smo već bilo kod infekcija, bitno je napomenuti da se ulje može koristiti i kod respiratornih infekcija, te lečenja gripa, prehlada i virusa. Sveukupno, ulje crnog kumina je delotvorno u rešaavanju brojnih respiratornih problema i pomaganju uklanjanja simptoma koji otežavaju svakodnevno funkcionisanje, kao što je slučaj sa astmom i alergijama. Čak i onda kada određeno zdravstveno stanje zahteva medikamente i bolničku terapiju, primena ovog ulja isključivo ubrzava proces ozdravljenja i oporavka, pa ga je dobro uzimati i tada. 

Jačanje imuniteta uz ulje crnog kima

Savremeni način života veoma negativno utiče na imunitet organizma, narušavajući ga i ostavljajući prohodan put bakterija,a virusima i brojnim bolestima. Upotrebom ulja crnog kima imuni sistem se jača i stabilizuje, tako da stvara mogućnost da se izbori sa jednostavnim, ali i veoma komplikovanim i teškim zdravstvenim stanjima. Ono što je veoma važno, a i nauka je dokazala, jeste da određene supstance koje se nalaze u ulju crnog kumina jačaju imunitet i pomažu mu da prepozna kancerogene ćeije, čime se u stvari dolazi do njihovog uništenja. Ono što se dokazalo jeste da ulje pomaže u prevenciji raka debelog creva, prostate, pankreasa, ali je nesumnjivo da ima uticaja i na celokupno jačanje organizma. 

Kako jača imuni sistem, tako organizmu nakon hemoterapija pomaže da se oporavi. Veoma je bitno da se ulje crnog kumina koristi u tom periodu, jer osim što pomaže da dođe do bržeg oporavka, ono čini da se manje osećaju sve posledice koje po organizam dolaze usled zračenja ili hemoterapija. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Prolećna detoksikacija

Proleće je vreme kad se sve setimo da imamo neko kilo više. To možda neće ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Vitalni vitamini

Svaki deo vašeg tela zahteva određene namirnice. Kostima su potrebni izvesni ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Eliminišite stres

Smanjenje stresa je veliki biznis. Kupuju se knjige za samopomoć, plaćaju ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Odmor – nužnost ili ne?

Uprkos svim pozitivnim stranama koje odlikuju savremenu civilizaciju, visokom ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Kako sprečiti šmrcanje?

Više ne znate kako da se izborite sa prehladama, alergijama i ostalim disajnim ...

Autor: Ana