Uz Kafu logo

Finalni deo uređenja kupatila – pravo uživanje u detaljima i bojama

Kafa kod kuće

Autor: Ana

Tekstova o uređenju kuptaila ima mnogo, ali nikada dovoljno. Međutim, u ovom tekstu posebnu pažnju obratićemo na uređenje kupatila kada ono dobije svoje osnovne elemente. Dakle, kada izaberete i pločice, kadu ili tuš kabinu, lavabo, WC šolju i eventualne druge važne elemente za kupatilo, pročitajte ovaj tekst.
U stvari, posvetite mu se dok su u toku radovi na opremanju kupatila, jer to sigurno nećete vi da radite. Dakle, kada majstori počnu da lepe pločice i postavljaju važne delove kupatila tamo gde im je mesto, setite se ovog teksta. Biće pravo vreme da ga pročitate, jer će vam doneti nove ideje i kreativne savete o uređenju kupatila, koje je sigurno jedna od najvažnijih prostorija u domu. 

Istražite kombinacije boja

Nakon što ste izabrali boju i dezen pločica, ormarića i drugih većih elemenata u kupatilu, vreme je da se posvetite bojama koje će nositi detalji. Ne mora da znači da će se iste boje najbolje uklopiti. Naprotiv, najčešće su neočekivani kontrasti najbolji izbor, posebno ako se radi o malim prostorijama. Istražite na internetu kombijacije različitih boja i dezena i od svega toga izaberite ono što se vama dopada. Videćete da možete da imate originalno kupatilo koje izborom boja na neki način dočarava deo vašeg karaktera i temperamenta. Na primer, kombinujte žutu i ljubičastu. Kada imate tamnu boju pločica, iznenadite jarkim i svetlim nijansama detalja. 

Birajte zanimljive prostirke za kupatilo

Nadovezaćemo se na prethodni pasus i reći ćemo da je prostirka za kupatilo mali, ali važan detalj koji može da promeni celokupnu sliku o prostoru. Ako izaberete zanimljivu boju, osvežićete svoje kuptailo i dati mu upečatljiv izgled. Kada je u pitanju materijal za prostirku, razmislite šta vama više prija. Neko voli one “čupave” i mekane, jer mu prija da stoji na nečemu toplom dok je u kupatilu. S druge strane, neko se opredeljuje za praktična i plastificirana rešenja koja se brzo suše i peru. Šta god da odlučite, nećete pogrešiti ako pre toga dobro razmislite i pametno birate. U krajnjem slučaju, ako vam se dopada više kombinacija, prostirku u kupatilu često možete da menjate. 

Zavesa za tuš kabinu 

Kao i kada su prostirke u pitanju, zavesa za tuš kabinu svojom bojom i dezenom može mnogo da utiče na izgled kupatila. Danas imate ogroman izbor zavesa pa zaista možete da se lepo “igrate” bojama i šarama i da ih često menjate. Međutim, ukoliko ste tuš kabinu radili po meri, verovatno ste se opredelili i za paravan ili vrata koja ste uklopili sa dimenzijama. U ovom slučaju, nećete koristiti zavesu, ali istražite način kako možete da ulepšate i učinitie zanimljivim izgled svoje tuš kabine po meri

Praktično odlaganje prljavog veša

Korpa za prljav veš možda zaista deluje kao mala nauka, iako bi neko rekao da ju je lako izabrati i uklopiti. Međutim radi se o tome da veš koji je pripremljen za pranje mora da stoji u rupičastoj korpi kako bi vazduh mogao da struji i kako ne bi došlo do raznih procesa na vašoj nošenoj garderobi prepunoj bakterija i bacila. Zgodno je da korpa bude od prirodnog materijala, ali ako je tako, obično se teže održava zbog vlage pa je bolji izbor pletena, plastična korpa. Pogodna je za mesečno tuširanje gelom i vrelom vodom i kao nova je. Obratite pažnju i na oblik i dimenzije korpe. U najvećem broju slučajeva bolje je da je što uža, ali dovoljno visoka da stane sav prljavi veš u nju. Korisna stvar je i ugradna korpa u ormarić ako za takvu vrstu ormarića imate mesta u kupatilu.

Pomoćne police i ormarići 

Kozmetiku koju svakodnevno koristite tokom tuširanja najpraktičnije je da držite blizu tuš kabine ili kade. Zato su ugaone police najbolje rešenje za ovakve stvari. Ukoliko niste u mogućnosti da probušite pločice kako biste ih pričvrstitli, danas možete da pronađete one koje se pričvršćuju vakuumom ili posebnim lepkom. Ovde možete držati kupke, gelove, šampone, balzame i druge stvari koje koristite svakodnevno tokom tuširanja. 

Za kozmetiku i rekvizite koji su vam potrebni van tuš kabine, iskoristite ormariće. Možete ih postaviti od poda do plafona ili samo pričvrstiti za zidove, ukoliko nemate dovoljno prostora u kupatilu. 

Dekoracija kupatila 

Dekoracija je nešto što će odati vaš senzibilitet pa o tome dobro razmislite kada uređujete kupatilo. Bambus živi na vlažnim mestima poput kuhinje i kupatila pa eto ideje za dekor, uz nešto belog kamenja ili školjki. Takođe, ekoracija u vidu miršljavog sušenog cveća, dekorativna mirišljava sveća i slični detalji mogu da daju poseban šarm vašem kupatilu. 

Pustite mašti na volju! Erudite svoje kupatilo u svom stilu i uživajte u trenucima nege i brige o sebi.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija