Uz Kafu logo

Uticaj deformiteta kičme na poremećaj cirkulacije

Za bolji dan

Autor: uzkafu

Cirkulacija podrazumeva konstantan protok u čovekovom telu, koji obuhvata primanje i raspodelu energije iz spoljnog sveta na sve delove tela putem krvi.

Krvni sistem predstavlja „unutrašnji motor“ celog organizma.

Rad srca i cirkulacija krvi može da se usporava ili ubrzava u zavisnosti od promene stanja organizma. Kada se pojedinac sprema na izvršavanje neke akcije dolazi do ubrzavanja cirkulacije, a u stanjima jakih uzbuđenja puls postaje izuzetno brz.

Ovi procesi su neophodni u cilju obezbeđivanja potrebne energije za izvršavanje planirane akcije odnosno da bi se omogućilo odstranjivanje štetnih materija.

Bez cirkulacije život bi bio nemoguć, pa se samim tim krv može smatrati i vodom života.

Do poremećaja cirkulacije može doći zbog raznih faktora, a jedan od možda najbitnijih je iskrivljenje kičme. Kriva kičma prouzrokuje probleme cirkulacije vezanih za nerve. Kako se najveća količina krvi stvara upravo u kičmi, njegovo iskrivljenje dovodi do poremećaja stvaranja adekvatne količine krvi, što vremenom prouzrokuje opterećenje nerava kičme tj. nervnog sistema za regulisanje cirkulacije i rezultuje pojavom problema u funkcionisanju svih organa.

Nemogućnost normalnog protoka krvi kroz organizam dovodi do nagomilavanja štetnih materija u određenim delovima tela i pojave raznih bolesti poput: plikova u materici, mioma, zapaljenja mokraćne bešike, frigidnosti, zapaljenja prostate, impotencije, hladnih ruku i nogu, zapaljenje zglobova i bolova u leđima.

Jedini način za popravljanje cirkulacije i njegovo vraćanje u normalu je otklanjanje svih uzročnika, koji dovode do bilo kakvih zastoja u protoku krvi. Na žalost to je veoma teško u današnjem modernom svetu, jer je čovek stalno u kontaktu sa zagađenom okolinom, u organizam unosi tretiranu hranu sa raznim insekticidima i obogaćenih sa aditivima, koji negativno utiču na nesmetanu cirkulaciju. Sve ove materije, kao i stres povećavaju nivo toksičnih materija u organizmu, koji dovode do slabljenja imuniteta i bržeg razboljevanja.

Terapija poremećaja cirkulacije može obuhvatiti tradicionalne ili alternativne metode.

Tradicionalne metode se baziraju na lečenje simptoma dok alternativna metoda podrazumeva otklanjanje uzročnika.

Alternativna medicina naglašava da oboljenje pojedinih organa nastaje zbog povezanosti pršljenova sa organima tela. U slučaju iskrivljenja kičme, dolazi do uklještenja nerava kičme povezanih sa organima, što u velikom broju slučajeva rezultuje oboljenjem datog organa i razvojem bolesti.

Kada poremećaj cirkulacije nastaje zbog deformiteta kičme, u alternativnoj medicini se najčešće primenjuje kiropaktika.

Do deformiteta kičme najčešće dolazi zbog nedovoljnog kretanja, nepravilnog držanja ili kao posledica profesionalnog deformiteta. Promena načina života i prihvatanje raznih novijih alternativnih metoda u lečenju mogu imati veoma povoljan uticaj na ovaj problem i učiniti život mnogo kvalitetnijim.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Prolećna detoksikacija

Proleće je vreme kad se sve setimo da imamo neko kilo više. To možda neće ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Vitalni vitamini

Svaki deo vašeg tela zahteva određene namirnice. Kostima su potrebni izvesni ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Eliminišite stres

Smanjenje stresa je veliki biznis. Kupuju se knjige za samopomoć, plaćaju ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Odmor – nužnost ili ne?

Uprkos svim pozitivnim stranama koje odlikuju savremenu civilizaciju, visokom ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Za bolji dan

Kako sprečiti šmrcanje?

Više ne znate kako da se izborite sa prehladama, alergijama i ostalim disajnim ...

Autor: Ana