Uz Kafu logo

Otkrivamo vam šta je idealna užina za svako dete

Dok beba spava

Autor: uzkafu

Kao što znamo, deca su svakog dana vrlo razigrana, živahna zbog čega se relativno brzo umore i stoga su im potrebni odmor i užina koji će im vratiti potrebnu energiju. Pretpostavljamo da majke teže da svojim mališanima daju što zdravije obroke, umesto raznih grickalica i slatkiša. Stoga vam preporučujemo mlečne formule, obogaćene važnim vitaminima i proteinima koji će deci pružiti pravilan razvoj i rast. 

Možete skuvati i mleko uz korišćenje mlečne formule, koja će, pored pružanja bitniih vitamina, mališane smiriti i uspavati. 

Mlečne formule omogućavaju deci pravilan razvoj

Mlečne formule namenjene bebama i deci uglavnom sadrže više vitamina, proteina i minerala koji su neophodni za detetov pravilan razvoj. 

Pored ovih sjajnih nutrijenata, u svom sastavu mlečne formule imaju i omega 3 masne kiseline koje pomažu pravilnom razvoju moždanih ćelija, kod beba, ali i manje dece. 

One takođe imaju probiotike i prebiotike, zahvaljujući kojima mališani imaju zdravu crevnu floru, koja omogućava lako varenje mleka, te tako deca ne osećaju grčeve.

Vrste mlečnih formula 

U Srbiji ćete naići na razne mlečne formule, koje se međusobno razlikuju po tome za koji uzrast su namenjene, proizvođaču, zemlji porekla, kao i po drugim specifičnim odlikama. 

Stoga, kad kupujete mlečnu formulu za svog mališana pogledajte pakovanje i obratite pažnju da li je ta mlečna formula baš za vaše dete. Naime, vrlo je bitno da odaberete onu koja je pravljena za uzrast vašeg deteta, jer mlečne formule namenjene za različite uzraste sadrže i različite vitamine i minerale koji su potrebni za razne periode bebinog ili života manje dece. 

Broj 1 je za bebu do 6 meseci, broj 2 je za mališane od 6-12 meseci, dok su 3 i 4 namenjeni za decu koja su u svoju ishranu počela da unose čvršće namirnice. 

Kada izaberete pravu formulu za svog mališana, onda ćete biti sigurni da ćete mu pružiti užinu koja će ga sigurno nahraniti i pritom mu obezbediti vitamine i minerale koji su važni za njegov razvitak. 

Kako da spremim mlečnu formulu? 

Kada budete počeli da razgledate mlečne formule, videćete da su one uglavnom praškaste forme. Uglavnom se pripremaju u trenucima kad vam je dete gladno, jer ćete mu tako pružiti svežu užinu. 

Priprema je veoma jednostavna. Sve što vam treba jeste flašica, u koju ćete sipati prethodno zagrejanu vodu, a zatim u nju sipati doziranu kašičicu formule.  

Ukoliko imate neke nedoumice, svakako možete više informacija videti na samom pakovanju, jer su na poleđini istaknute bitne instrukcije u vezi pripeme mlečne formule. 

Pored praškaste forme, mlečne formule možete kupiti i u obliku koji se može odmah konzumirati, bez ikakve posebne pripreme. Sve što treba da uradite jeste da otvorite pakovanje, a zatim ga sipate bebi u flašicu. Ove mlečne formule možete nositi gde god, na izlet, putovanje, do prakića, samo zavrnite poklopac flašice kako se ona slučajno ne bi prosipala u putu.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Odeća za bebe

Od nedavno sam mama. Srećna mama. I često sam u potrazi za slatkom ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Kada i kako početi sa nemlečnom ishranom beba?

Pošto sam pročitala na stotine blogova, sajtova, saveta pedijatara... Tu su ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Grudnjak za dojilje

Pošto postanete mama i imate sreće da dojite svoju bebu kao I želju da ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Izbor prvog dečijeg pribora za jelo

Prvi pribor za jelo treba da bude poseban u svakom smislu. Ima mnogo onih sa ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Podsticanje inteligencije kod beba

Najveći broj psihologa se slaže da nasleđe određuje minimalni i maksimalni ...

Autor: Ana