fbpx

Uz Kafu logo

Varivo od sočiva

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Dok mi je mama kuvala sočivo, nisam želela čak ni da probam. Odbijala me čudna sivkasto-braonkasta boja variva. Rešila sam da ga “projedem” kada sam pročitala da među domaćim mahunarkama ima ubedljivo najviše proteina. Pri tom se je i način pripreme veoma jednostavan, za 30 minuta imate veoma zdrav i hranljiv ručak.
Evo kako to ide:

Potrebno je:

  • 1 srednja glavica crnog luka,
  • 1 srednja šargarepa,
  • 150 grama sočiva (jedna puna čaša od 2 dcl),
  • 1 manji krompir
  • 2 lista lovora
  • vegeta
  • ljuta aleva paprika
  • malo ulja

Priprema:

Crni luk očistiti i sitno iseći. Dinstati na malo ulja i vodi dok luk ne postane providan. Šargarepu očistiti, sitno narendati i dodati u luk koji se dinsta. Začiniti sa ravnom kašičicom vegete.
Oprati sočivo, lovorov list i dodati u masu za dinstanje. Doliti vodu tako da je nivo vode za prst viši u odnosu na ostalu masu.
Krompir očistiti, naseći na kockice i dodati u sočivo koe se kuva. Začiniti sa pola kafene kašičice ljute vegete.
Jelo ostaviti da se krčka na srednjoj temperaturi (trojka) još 20 minuta.

Prijatno :happy:


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Jelena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jelena
Gost
Jelena

Mi u kuci obozavama socivo. Potopim ga uvece i sutradan ga spremim kao grasak. Bas je super!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana