Uz Kafu logo

Za kraljice velikog spremanja

Kafa kod kućeMajstorije

Autor: UzKafu

domacica  Posle praznika kuća je uglavnom u velikom haosu. Stvari su pobacane svuda, ponekad se i izgube u neredu. Velika prašina od grejanja, prljavi prozori i ostaci zimske dekoracije brzo izluđuju domaćice. Zato, žene, uzmite stvari u svoje ruke i započnite veliko spremanje! Mi ćemo Vam pomoći da sa malo truda i vremena brzo očistite Vaš dom.

Pre nego što započnete bilo šta, preporučujemo da sve nepotrebne stvari odložite u jednu kutiju ili ih sklonite na svoje mesto (u ormar, fijoku ili na police). Ako razbacane sitnice pomerate sa jednog mesta na drugo, nećete moći lako i brzo da završite sa poslom. Oni će Vas kočiti u efikasnošću spremanja i stalno ćete se uplitati u njih.

Za vreme velikog spremanja otvorite prozore! Svež vazduh je neophodan u svakom smislu, a pogotovo tokom brisanja prašine, usisavanja i skidanja paučine. Pomoći će Vam da lakše dišete. Nemojte zaboraviti dobro istresati jastuke, jorgane, tepihe i sve što može da sadrži u sebi prašinu. Bilo bi dobro (ako je lepše vreme) ovu proceduru obaviti napolju i nekoliko sati ostaviti posteljinu na terasi. Pored toga svež vazduh može da poboljša raspoloženje i na taj način ćete sa većom voljom nastaviti naporan rad.

Za brisanje prašine savetujemo korišćenje vlažne krpe. Veoma lepo će odstraniti nečistoću, lakše i lepše će izgledati nameštaj. Za dodatni uspeh stavite nekoliko kapi alkohola u vodu. On će neutralizovati neprijatne mirise i ujedno će dezinfikovati svaku površinu.

prozoriZa prodor više prirodnog svetla je neophodan čist prozor. Veoma je važno u zimskom periodu da stakla budu besprekorno čista kako bi mogli što više uživati u suncu, koje inače zimi malo sija. Pored toga, pokušajte da obrišete sva ogledala i sve što je od stakla.

Novogodišnje i Božićne dekoracije se polako mogu skloniti. Jelka, odnosno njene iglice znaju najviše da nerviraju svaku ženu prilikom sređivanja stana. To se mora usisavati svaki dan. Vreme je da se oslobodite i nje i ujedno dekoracije. Sklonite ih u kutije, a nepotrebne ukrase koji su već ružni, bacite. Pored toga, i predmete koje malo koristite ili ih uopšte ne koristite zbog ko zna kojih razloga, sklonite sa vidnog mesta. Dobićete veće mesto.

Naravno, svako zna da usisa, obriše prašinu ili da opere prozore, međutim, ako želite što ranije da završite sa poslom, morate da isplanirate ceo proces velikog spremanja. Započnite sa sobom koju najmanje koristite i kad završite s tim, zatvorite vrata i krenite u drugu. Za sam kraj ostavite kupatilo, kuhinju i predsoblje. Danas postoje razna sredstva i pomagala koja će vam olakšati čišćenje. Metle, džogeri, pajalice i sredstva za poliranje, brisanje i čišćenje su idealne za zauzete žene koje vole čist dom.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Biljke u domu po Feng Shui-u

Biljke u domu imaju ulogu skupljanja negativne energije, koju šalju mrtvi ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Spavaća soba po Feng Shui načelima

Načela Feng Shui-a su veoma bitna u spavaćoj sobi, tu se odmaramo. Spavaća ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spavaKafa kod kuće

Bezbedno okruženje za vaše dete

Vasa slatka bubica samo što nije prohodala, puzi na sve strane, penje se uz ...

Autor: Ana