fbpx

Uz Kafu logo

Zapečene tikvice i paradajz za letnje dane

Slaniši

Autor: Ivana

zapecene tikvice2-3 veće tikvice
1,5 kg paradajza
maslinovo ulje
2 jaja
2 čaše jogurta
Rendani slaniji kačkavalj
Začini po ukusu bosiljak ili origano
Ovo je veoma brz i veoma ukusan letnji ručak! Očistite tikvice i isecite ih na kolutove koji nisu suviše debeli. Premažite vatrostalnu posudu maslinovim uljem (ili puterom, ko voli više taj ukus) i poredjajte jedan red tikvica. Isecite na kolutove paradajz i redjate red paradajza. Izmedju, ako volite kaloričniji obrok, narandajte kačkavalj. Poredjajte jos dva do tri reda tikvica i paradajza. Poprskajte maslinovim uljem i začinima. Umutite ručno jogurt sa jajima i prelijte pre pečenja. Narendajte preko kačkavalj. Preporučujem temperaturu od 200 stepeni i pečenje negde oko 20 minuta.
Za služenje možete dodati i hladnu pavlaku.
I …uživajte!


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
LepaLukicLavanda Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Lavanda
Administrator

Eto meni rucka danas 🙂 Bas sam se pitala sta da radim sa tikvicama a da nije pohovanje. Hvala na receptu 😉

LepaLukic
Gost
LepaLukic

Samomezanima kako za dvadeset minutamislite da ispecete tikvice, za koje je inace potrebno mnogo vise vremena jer pustaju vodu. Nazalost probala sam ovaj recept i dozivela veliko razocarenje. Nikako ne preporucujem!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Česnica

Česnica je najvažniji Božićni kolač. Mesi se rano ujutru na Božić, u ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Slaniši

Belmuž

Za svaki kraj naše zemlje se može vezati neki specijalitet. Belmuž je moj ...

Autor: Lavanda