fbpx

Uz Kafu logo

Zapečene tikvice i paradajz za letnje dane

Slaniši

Autor: Ivana

zapecene tikvice2-3 veće tikvice
1,5 kg paradajza
maslinovo ulje
2 jaja
2 čaše jogurta
Rendani slaniji kačkavalj
Začini po ukusu bosiljak ili origano
Ovo je veoma brz i veoma ukusan letnji ručak! Očistite tikvice i isecite ih na kolutove koji nisu suviše debeli. Premažite vatrostalnu posudu maslinovim uljem (ili puterom, ko voli više taj ukus) i poredjajte jedan red tikvica. Isecite na kolutove paradajz i redjate red paradajza. Izmedju, ako volite kaloričniji obrok, narandajte kačkavalj. Poredjajte jos dva do tri reda tikvica i paradajza. Poprskajte maslinovim uljem i začinima. Umutite ručno jogurt sa jajima i prelijte pre pečenja. Narendajte preko kačkavalj. Preporučujem temperaturu od 200 stepeni i pečenje negde oko 20 minuta.
Za služenje možete dodati i hladnu pavlaku.
I …uživajte!


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
LepaLukicLavanda Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Lavanda
Administrator

Eto meni rucka danas 🙂 Bas sam se pitala sta da radim sa tikvicama a da nije pohovanje. Hvala na receptu 😉

LepaLukic
Gost
LepaLukic

Samomezanima kako za dvadeset minutamislite da ispecete tikvice, za koje je inace potrebno mnogo vise vremena jer pustaju vodu. Nazalost probala sam ovaj recept i dozivela veliko razocarenje. Nikako ne preporucujem!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan, brzo ...

Autor: Jovana