Uz Kafu logo

Zapečene tikvice

KuhinjicaSlaniši

Autor: UzKafu

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba iskoristiti.

Kako bi vam hladni jesenji dani bili ukusniji, podeliću sa vama jedan od mojih omljenih specijaliteta. Bez brige – jednostavan je, brzo se sprema, sastojke dodajete po ukusu, a mogu ga konzumirati i vegetarijanci. Mislim da bih mogla na njemu da živim. Samo u poslednje  dve nedelje, pripremala sam ovo jelo oko pet puta.

povrcePotrebno je:

  •  dve manje tikvice
  •  3-4 manja krompira
  • 1-2 šargarepe
  • glavica crnog luka
  • 2-3 supene kašike sojinih ljuspica
  • ulje, so/vegeta
  • opciono: jedno-dva jajeta



Priprema:

Tikvice, krompir i šargarepu krupno izrendati u činiju. Iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Kada luk požuti, dodati mu prethodno skuvane sojine ljuspice i izrendano povrće, posoliti, promešati i ostaviti da se dinsta. Po potrebi možete dodati malo vode, ¼ čaše.

Kada se povrće izdinsta, jelo je ukusno i spremno za posluživanje. Odlično je za dane posta, ili za one koji se drže veganske ishrane.

Takođe, možete da prebacite povrće u vatrostalnu posudu, prelijte umućenim jajetom i pečete u rerni dok ne porumeni.

zapecene tikvice

Izbor je na vama.

Prijatno.

Autor: Dunja


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Aleksandra Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Aleksandra
Gost
Aleksandra

MMM super ideja volim ove kombinacije:)

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana