Uz Kafu logo

Zbog čega vam je potreban kopirajter?

AktuelnostiKafa na poslu

Autor: Milena

Bez obzira na to da li vodite kompanjiju od 500 zaposlenih ili malu prodavnicu u kraju, imajte na umu da je marketing na internetu neizostavni deo svakog poslovanja. Dobar nastup na internetu danas omogućava vam da iskoristite sve potencijale svog poslovanja. Ako kupci ne mogu da pronađu dovoljno informacija o vašim proizvodima i uslugama na internetu, sigurno ćete biti na gubitku. Osim toga, prethodna godina je dokaz da je ulaganje u internet promociju i prodaju siguran način za razvoj poslovanja i profita.


Međutim, ova oblast mnogima nije bliska, a neki priznaju da im nije zanimljiva, iako su svesni svih njenih prednosti.

S druge strane, bavljenje online promotivnim aktivnostima za sopstveno poslovanje oduzima previše vremena. Da biste postigli dobre rezultate, neophodno je dosta posvećivanja, učenja i rada. Zato je najbolje angažovati nekoga ko se online promocijom već bavi i zna šta sve treba da uradi kako bi unapredio vaše poslovanje i predstavljanje na internetu.

Tokom prethodnih desetak godina na tržištu su se pojavila mnoga nova zanimanja i stručnjaci iz različitih oblasti.

I ovo nije šarena laža. Zaista je za kvalitetan nastup na internetu neophodno angažovati više osoba. Prošlo je vreme kada se online promocija svodila samo na veb-sajt. Sada su tu i kopirajter, kreator sadržaja, dizajner, programer za različite oblasti razvoja. Međutim, nema potrebe da angažujete sve ove ljude. Za početak, saznajte šta vama treba kako biste započeli razvijali svoje veb prisustvo. Zatim, kada pronađete osobe od poverenja i sa dovoljno znanja, sve postaje lakše i brže.
Dakle, kada pored toga što su vam za izradu sajta potrebni programeri i veb dizajneri, neophodno je i da pronađete osobu koja će osmisliti i kasnije kreirati tekstualni sadržaj za sve promotivne aktivnosti.

Angažujte pisca.

Svako ko se ozbiljno bavi marketingom na internetu reći će vam da je za uspešnu prodaju ili predstavljanje neophodan sadržaj. Ovde se misli pre svega na tekstove, zatim na vizuelni i video sadržaj, kao i na nastup na društvenim mrežama.
Kada je u pitanju rangiranje sajta u pretraživačima, konkurencija za neke ključne reči je velika. Neophodno je ozbiljno i kontinuirano angažovanje u pisanju tekstova i stvaranju kreativnog materijala koji će privući posete i na taj način poboljšati poziciju sajta u pretraživaču.
Zato ne oklevajte u odluci da za pisanje tekstova angažujete profesionalca koji će stvoriti jedinstven sadržaj za vaše ključne reči. Budite sigurni da ćete ostvariti početni cilj, a to je da se vaš sajt dobro rangira u pretraživačima. Međutim, prilično je izvesno i da će tekstovi koje piše profesionalac svojim jedinstvenim sadržajem privući i organsku publiku koja će ih rado čitati.

This image has an empty alt attribute; its file name is uz-kafu-kljucne-reci3-200x300.jpeg

Delite korisne savete i informacije.

Tačno je da pretraživači “vole” tekstove sa većim brojem reči i adekvatnom upotrebom ključnih reči. Međutim, pisci koji se bave kreiranjem online sadržaja znaju i da je za kvalitetan tekst presudna suština i poruka koju nosi. Drugim rečima – niko neće da čita kilometarske blog postove i opise ako ne vidi neku korist i vrednost.
Dakle, potrudite se da kopirajteru koga ste angažovali za pisanje tekstualnog sadržaja prosledite dovoljno relevantnih informacija o svom poslovanju. Prikupite tekstove, linkove i svu literaturu koju imate. Na ovaj način ćete ubrzati sam proces kreiranja sadržaja, uštedeti vreme sebi i kopirajteru i osigurati tačnost informacija.
Istraživanje je ozbiljan posao za kopirajtere i obično traje najduže. Zato je veoma važno da vi sami pošaljete dovoljno materijala za pisanje i kreiranje.


Nadmašite konkurenciju.

Iako upoređivanje može loše da utiče na samopouzdanje i stav o poslovanju, nije na odmet da povremeno proverite gde ste vi, a gde je vaša konkurencija na internetu. Počnite od Gugla, on je iskren i realan.
Proverite na kom se mestu nalazite prema pretrazi ključnih reči. Ako niste zadovoljni i ako ste sigurni da je moguće bolje, angažujete pisca koji će vas kvalitetnim tekstovima dovesti do željene pozicije. Ta željena pozicija je vrh prve strane na Guglu.
Velike su prednosti dobrog rangiranja u pretraživačima. Plaćeni oglasi privremeno mogu rešiti problem i držati vas na prvoj strani. Međutim, čim ih isključite, vraćate se na svoju realnu poziciju.
Zato je ulaganje u kvalitetan sadržaj dugoročno rešenje. Kada dođete na dobru poziciju zahvaljujući tekstovima sa relevantnim ključnim rečima, vrlo je verovatno da ćete se tu dugo zadržati.

Gde pronaći dobrog kopirajtera?

Ovo je posebna tema za pisanje i razmišljanje. Na prvi pogled, ima ih svuda, ali s druge strane, “dobar” kopirajter je relativna stvar. Poslednjih godina kopirajteri i kreatori sadržaja se sve češće profilišu za određene oblasti pisanja. Zato ne mora da znači da će neko ko uspešno piše o IT industriji dobro pisati i o medicini ili obrnuto. U stvari, možda će ti tekstovi biti kvalitetni, ali trebaće mu više vremena za istraživanje i informisanje, a to odlaže ciljeve koje ste postavili.
Dakle, u nekom od narednih tekstova pisaćemo o tome gde i kako pronaći adekvatnog kopirajtera i kreatora online sadržaja za teme koje su u vezi sa konkretnim poslom.
Za sada je važno da znate da je za uspešnu promociju na internetu neophodno ulaganje vremena i sredstava, ali i da se sve to provereno isplati.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu