fbpx

Uz Kafu logo

Bela čokolada

Kafa sa prijateljima

Autor: Jovana

Potrebni sastojci:

  • 300 gr šećera
  • 300 gr mleka u prahu
  • 1/2 margarina
  • 10 kašika vode


Priprema:
Ušpinovati šećer i vodu, skloniti sa vatre, dodati margarin i mleko u prahu. Smesu razliti u pliću posudu i ostaviti da se stegne pa seći na štanglice ili kocke. Smesu možete oblikovati i kao kuglice, pa valjati u mlevene orahe, bademe, lešnike…
Prijatno!

0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marina
Marina
8 godine ranije

Ovaj recept mi se bas svidja, samo sto bih ja zamenila margarin puterom. Da li neko zna da li se menja istom kolicinom ili se stavlja manje putera?

Lavanda
Administrator
8 godine ranije

Mene zanima kako se spinuje secer?? Ok kad je mala kolicina, kao za caj, ali kako se spinuje veca kolicina? :angry:

Marina
8 godine ranije
Reply to  Lavanda

Koliko se ja razumem u poslasticarstvo to je kad napravis zasiceni rastvor secera u vodi i stavis na toplotni izvor da se istopi. Odnos secera i vode treba da bude barem 2:1. Doda se malo limunovog soka zbog ukusa i to je valjda to. Naravno mesa se sve vreme, da secer na dnu serpice ne bi zagoreo. Gotovo je kad se sav secer istopi. Kad postane sasvim prozirna tecnost, zuckaste boje.

Lavanda
Administrator
8 godine ranije
Reply to  Marina

Znaci nije: stavis samo secer u serpicu i topis dok se ne otopi, a onda ga prelijes vodom pa kuvas dok ne provri?

Marina
8 godine ranije
Reply to  Lavanda

Nije, tako je bas komplikovano jer secer moze da ti zagori :). Tako se valjda pravi ono sto zovu serber za caj.

Jovana
Jovana
8 godine ranije

Dakle, tek sad se ukljucujem u ovu pricu o varijantama spinovanja secera i izvinjavam se na tome :blush: Konkretno u slucaju ovog recepta, pomesati secer i vodu, kuvati dok se secer ne rastopi uz povremeno mesanje, i jos par minuta da vri, dok kasika ne pocne sasvim malo da se lepi za unutrasnji zid posude u kojoj spinujete. Ne preterujte sa spinovanjem, jer ce onda smesa biti mnogo gusta i tvrda.

Jovana
Jovana
8 godine ranije

P.S. U vezi zamene margarina puterom ,nije mi poznato da li se u tom slucaju menja kolicina, ja bih stavila istu.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Val Thorens – Francuska

Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Sarajevo – prvi deo

Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Hristos Voskrese

U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...

Autor: UzKafu