Čorba od povrća – za zdravlje i dobru energiju
Kafa kod kućeKuhinjica
Autor: Ana Petrović
Da li ste ovih dana spremali obroke na “kašiku” ili ne?
Nemojte da ih zaboravite!
Evo jednog laganog recepta za čorbicu koju sam spremila bukvalno od ostataka povrća i oslobodila mesto u frižideru za novu nabavku.
Vi pravite kombinacije koje vama i vašim ukućanima odgovaraju, ali ne zaboravite na UMERENOST hrani dok smo u izolaciji.
• Kod nas, kao i u celom svetu, obično se kao prvo jelo ili posle predjela služe supe ili čorbe. One utiču povoljno na varenje, veoma su hranjljive i zato ih nikako ne treba preskakati.
•Namirnice biljnog porekla, naročito sveže, pored vitamina i minerala sadrže i vlakna koja ne samo što nas čine sitim nego i vezuju štetne materije, sprečavaju nastanak kancera, kardiovaskularnih bolesti, a pre svega i gojaznosti, što je uzrok mnogih oboljenja.
Zato, mislite o svom zdravlju na vreme.
Recept:
- Na masti i blagoj temperaturi propržite glavicu crnog luka ili praziluka.
- Zatim jednu veću šargarepu,
- Malo celera i korena peršuna,
- 200g zelene boranije,
- 200g zelja
- i možete, a ne morate 100-200g na kocke isečene piletine.
Dinstajte 10-15 minuta.
Dodajte:
- 1/2 kk tucane ljute paprike,
- 1/2 kk mlevene paprike,
- 2 kk začina,
- nekoliko zrna bibera .
Nalijte vodom onoliko koliko želite da bude gusto i kuvajte još 15 minuta, mereći vreme od trenutka kada provri.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija