fbpx

Uz Kafu logo

Čorba od povrća – za zdravlje i dobru energiju

Kafa kod kuće

Autor: Ana Petrović

Da li ste ovih dana spremali obroke na “kašiku” ili ne?

Nemojte da ih zaboravite!

Evo jednog laganog recepta za čorbicu koju sam spremila bukvalno od ostataka povrća i oslobodila mesto u frižideru za novu nabavku.

Vi pravite kombinacije koje vama i vašim ukućanima odgovaraju, ali ne zaboravite na UMERENOST hrani dok smo u izolaciji.

• Kod nas, kao i u celom svetu, obično se kao prvo jelo ili posle predjela služe supe ili čorbe. One utiču povoljno na varenje, veoma su hranjljive i zato ih nikako ne treba preskakati.

•Namirnice biljnog porekla, naročito sveže, pored vitamina i minerala sadrže i vlakna koja ne samo što nas čine sitim nego i vezuju štetne materije, sprečavaju nastanak kancera, kardiovaskularnih bolesti, a pre svega i gojaznosti, što je uzrok mnogih oboljenja.

Zato, mislite o svom zdravlju na vreme.

Recept:

  • Na masti i blagoj temperaturi propržite glavicu crnog luka ili praziluka.
  • Zatim jednu veću šargarepu,
  • Malo celera i korena peršuna,
  • 200g zelene boranije,
  • 200g zelja
  • i možete, a ne morate 100-200g na kocke isečene piletine.

Dinstajte 10-15 minuta.

Dodajte:

  • 1/2 kk tucane ljute paprike,
  • 1/2 kk mlevene paprike,
  • 2 kk začina,
  • nekoliko zrna bibera .

Nalijte vodom onoliko koliko želite da bude gusto i kuvajte još 15 minuta, mereći vreme od trenutka kada provri.

Prijatno!

0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana