Uz Kafu logo

Japansko iscrtavanje obrva – da li da uradim ili ne?

Sa stilom

Autor: Milena

Iskustvo jedne zahtevne žene

Znate li koliko puta mi je kozmetičarka predlagala japansko iscrtavanje obrva?

Svaki put kada dođem kod nje u kozmetički salon na korekciju.

Pet-šest godina, bar po dva puta mesečno, pa vi računajte. 

Objašnjavala mi je da su moje obrve toliko slabe pa ću kad-tad morati da se odlučim za trajnu šminku.   

Međutim, to nije dolazilo u obzir. Uporno sam odbijala i dugo nisam želela da čujem detalje i prednosti japanskog iscrtavanja, uprkos tome što je bilo sve popularnije. 

Plašilo me je sve što je trajno. Viđala sam žene sa potpunim promašajem od obrva. Sve je bilo pogrešno urađeno – oblik, boja, debljina. Nije mi bilo jasno kako se to desilo i da li su one svesne da im se obrve nikako ne uklapaju sa licem?

Zato nisam pristalaja na trajno iscrtavanje. Jer, šta ako mi se ne dopadne rezultat? Šta ako se kozmetičarki omakne ruka pa pogreši? Imala sam utisak da bih teško prihvatila svoje lice sa novim obrvama koje ne mogu da skinem.

Kozmetičarka mi je zbog toga strpljivo sređivala i seckala dlačice i nije se mnogo žalila. Kasnije sam ih ja olovkom ili senkom dorađivala i docrtavala. U principu, uz desetak poteza i debele živce, moje obrve su godinama izgledale dobro.

Problem je bio veći kada odem na more ili na bazen. Čim izađem iz vode, postanem žena bez obrva! Zato sam uvek pred leto išla i na farbanje. Boja traje otprilike dve nedelje (ako imam sreće) pa se ispere pa ponovo docrtavanje i gubljenje vremena. A volim da ih imam, da budu jače i da se uklapaju sa oblikom lica. Posebno zato što imam krupne oči.

U suštini, za uredan izgled ženskog lica dovoljne su lepe obrve i dobar ten, zar ne?

Što se mene tiče, sa tenom nisam imala problema, a sa obrvama sam se mučila, ali nisam prihvatala neko novo rešenje.

E, onda sam se preselila u drugi grad. Nisam više tako često mogla da idem kod moje kozmetičarke, a obrve su rasle. Mislim, raslo je ono što je od obrva ostalo. Oblik se gubio i ja nisam znala to da sredim.

Počela sam da obilazim kozmetičke salone i trudila sam se da pronađem osobu koja ima dovoljno strpljenja za moje obrve.

Ali, ne! Neke žene kao da imaju dve leve ruke! Ili mi iznad očiju naprave dva polukruga, ili ih previše skrate i stanje. Ili ih samo pipnu pa se pitam gde sam bila i šta sam platila.

Jedna se kozmetičarka čak naljutila na mene kada je videla koliko su mi obrve slabe. Pitala se šta da radi sa mnom. I ja sam se naljutila na nju pa sam joj rekla: “Gospođo, hoćete li vi da iščupate dve-tri dlake i da vam dam dvesta dinara ili da odmah izađem iz salona?”

Digla sam ruke od kozmetičkih salona i nekako ih čupala i korigovala sama.

Međutim, kada sam dobila bebu, bilo mi je jasno da previše vremena gubim na sređivanje obrva. Nisam više mogla sebi da priuštim taj luksuz upoređivanja i crtanja dlačica. U stvari, nisam više želela to da radim.

Bilo je vreme za trajno iscrtavanje obrva.

Tražila sam provereni salon i dobru kozmetičarku. Drugarica mi je rekla da je japansko iscrtavanje radila u kozmetičkom salonu Helena. Zanimljivo je da ja do tog trenutka nisam ni primetila da ona ima trajnu šminku obrva. Zbog toga mi je bilo jasno da ću već sutra pozvati ovaj salon i zakazati tretman.

U stvari, prvo sam otišla na informativni razgovor. Pripremila sam neka pitanja. Više me je zanimalo da li je moguće da obrve izgledaju prirodno, koliko dugo traje boja i šta će se desiti ako ne budem zadovoljna? Manje sam brinula o tome da li sam tretman boli i koliko dugo traje.

Opustila sam se kada sam porazgovarala sa kozmetičarkom i shvatila sam da je trajno iscrtavanje obrva jedan rutinski tretman. Ona to radi nekoliko puta dnevno.

Bila sam opterećena i pričom da su obrve prvih nekoliko dana i nakon prve korekcije mnogo tamnije i deblje. Mislila sam da neću moći sebe da pogledam sa morskim pijavicama iznad očiju. Međutim, ni to nije bilo strašno. Uz malo jaču šminku prošli su i ti dani.

Sada je najvažnije da imam obrve od jutra do mraka! I u toku noći  :biggrin: .

Ne gubim vreme na crtanje i sređivanje, a one su uvek uredne i lepe. Žao mi je što ranije nisam donela ovu odluku, ali da se nisam nekada mučila, verovatno sada ne bih bila ovoliko zadovoljna.

Moje iskustvo sa japanskim iscrtavanjem obrva je zaista odlično.

Mada, i dalje zagovaram prirodan izgled. Ako nemate problem sa obrvama, negujte i oblikujte to što imate. Divno je kada vidim ženu sa prirodno jakim i lepo održavanim obrvama.

Ako imate problem kakav sam imala i ja, ne gubite vreme. Lepe obrve sada su dostupne svim damama. Ali pažljivo birajte kozmetički salon. Ako ste u Beogradu, moja preporuka je salon Helena. Bila sam prilično zahtevna i možda malo naporna, a sve je prošlo i bolje nego što sam očekivala.

Budite lepe i zadovoljne i potražite dobar kozmetički salon u svom gradu!


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Veštačke trepavice – drugačiji način lepljenja

Veštacke trepavice vam mogu odmah po stavljanju dati sjajan glamurozan izgled. ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Ah, te divne kovrdže!

Frizura je deo nas koji se menja sa dolaskom nove sezone, baš kao i dezeni, ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Samolepljive aplikacije za tkanine

Da li želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom

Kada se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana