Uz Kafu logo

Priprema za novo poslovno usavršavanje

Kafa na poslu

Autor: uzkafu

Pre donošenja odluke o novom početku usavršavanje sopstvenih afiniteta, neophodno je utvrđivanje pravog izbora uz sagledavanje prioritetnih vrednosti. Prioriteti se odnose na rešavanje određenih situacija sa naznakom njihovog rešavanja i selekciju bitnih karakteristika. Kada je u pitanju izbor određenog posla potrebno je da se pripremite za intervju za posao ali takođe ne treba da zaboravite da je kao neophodni uslov za rad u bilo kojoj firmi položen vozački ispit. Veliku prednost pri zapošljavanju imaju kandidati koji su aktivni vozači. Zato se pripremite na vreme i pre prijave razmišljajte o polaganju vozačkog ispita.

Razmišljajte na vreme o izboru auto škole

Presudan faktor tokom odabira auto škole odnosi se na instruktore i tip vozila. Instruktorima se posvećuje velika pažnja jer svaki kandidat razvija dozu poverenja i sigurnosti. Dobar instruktor budućem vozaču pomaže u održavanju samopouzdanja, dok moderan tip vozila privlači mlađe generacije. 

Uslovi koji zahtevaju poštovanje, odnose se na pravila za obuku vozača i adekvatan rad auto škola. Od kandidata za polaganje vozačkog ispita, očekuje se poštovanje pravila tokom vožnje. Pravila se odnose na prilagođavanje uslova na putu, poštovanje ograničenja brzine, obavezna upotreba zaštitnog pojasa i vožnja u treznom stanju. Sve radnje koje budući vozač obavlja shodno uslovima puta, moraju biti bezbedne uz poštovanje razdaljine između vozila u saobraćaju. 

Auto škola mora posedovati adekvatan sopstveni poligon, koji mora biti van javnih mesta takozvanih parkirališta kao i iskusne i kvalifikovane instruktore vožnje koji će na adekvatan način pripremiti buduće vozače. Jedna od takvih auto škola jeste auto škola Pavlin iz Beograda, koja poseduje kvalitetne instruktore vožnje, kao i sopstvene poligone.

Intervju za posao kao jedinstveni vid komunikacije sa prijavljenim kandidatima

Nakon utvrđivanja slobodnih radnih mesta, neophodno je definisanje uslova za odabir budućih kandidata. Konkursi za posao su obično uslovljeni stručnom spremom i radnim iskustvom. Stručna sprema za poslove nižeg ranga zahteva posedovanje srednjeg obrazovanja. Poslovi koji zahtevaju visoku stručnu spremu, fakultet i master diplomu, obično su vezane za multidisciplinarne poslove inžinjeringa, mašinstva, ekonomije, prava, životne sredine i drugih orjentisanih profila. 

Poslodavac na prvom razgovoru za posao od prijavljenih kandidata očekuje profesionalno predstavljanje ličnosti, koje zahtevaju iskustva u poznavanju sličnih poslova. Neophodno je isticanje profesionalnih osobina koje se smatraju značajnim za budući posao. Lične osobine su nešto što sam poslodavac kroz psihološku sinhronizaciju može sam da proceni. 

Neophodno je poštovanje rokova tokom rada i navođenje osobina koje se odnose na predanost, odgovornost i spremnost na timski rad. Isticanje sopstvenih mana nije poželjno na intervjuu za posao. Neophodno je prevazilaženje zapaženih mana, koje mogu biti uzrok otežanoj komunikaciji i timskom radu. 

Intervju za posao je odličje karaktera i ličnosti svih budućih kandidata. Društvenost se veoma ističe, naročito kod poslovanja koje zahteva stalnu komunikaciju kroz seminare i obuke. Jedinstveni cilj svakog kandidata čini ostvarivanje dobrog utiska i uspeh kroz dobro poslovanje. 

Neophodno je ostvariti pozitivan efekat kod poslodavca, upravo obostranom koristi, umerenošću i odgovornošću. Izražavanje konkurentnih stavova znači duboko poštovanje svih prava. Poslodavac zahteva od kandidata usklađivanje razumnih emocija i empatija prema oglašenom radnom mestu. Kolegijalnost i korektan odnos prema svim kolegama znači profesionalan odnos sa ljubaznim raspoloženjem. Savetuje se pažljiva komunikacija sa sagovornicima koja rezultira slušanje bez prekida tokom razgovora. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa na poslu

Upotrebite svoje znanje

Učenje je kao veslanje uzvodno; čim se prestane, odmah se kreće nazad. Lao ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa na poslu

Kuhinja u firmi – prednost ili greška?

Hajde da za trenutak zanemarimo činjenicu da veliki broj ljudi skoro ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa na poslu

Neprikladna pitanja na razgovoru za posao

Ovih dana pila sam kafu sa drugaricama koje traže posao. Pričale su mi o ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa na poslu

Reklamiranje roll-up banerom ostavlja prostor za uštedu

Reklamiranje je veoma bitan segment poslovanja svake firme, svedoci smo da ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa na poslu, Za bolji dan

Fitnes i posao: Kako sve uklopiti

Niko ne spori da je tempo savremenog života prilično ubrzan i da jurnjava da ...

Autor: uzkafu