fbpx

Uz Kafu logo

Prokelj, celer i šargarepa

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Sestra i ja smo ih zvale “mali kupuščići”. Kada je majka prvi put donela kući prokelj i napravila jelo, na ukus nisam ni obratila pažnju, bilo mi je već dovoljno interesatno što jedem mini kupus :happy: . Prošlo je mnogo godina od tad a ja danas pravim ovo jelo jer je jednostavno i zdravo.

Potrebno je (za 4 porcije):

  • 400 grama prokelja
  • 1 srednji koren celera
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 koren paškanata
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja za dinstanje

Priprema:

Celer, šargarepu i paškanat očistite i nasecite na sitne kockice.Stavite da se disnta na tihoj vatri na malo ulja. Prokelj očistite, veće komade isecite na pola i dodajte u šerpu sa ostalim povrćem. Posolite i pobiberite po ukusu. Poklopite šerpu i dinstajte na tihoj vatri još 30-ak minuta, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, ako ispari.

Jelo je posno i veoma lagano.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina