fbpx

Uz Kafu logo

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Kafa kod kuće

Autor: Milena

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u njoj ne možete osećati slobodno i opušteno u svakom trenutku.

Dobre ideje i kreativnost od malog prostora mogu napraviti mesto koje će biti izvor pozitivne energije.

Pronašli smo neke predloge i trikove kojima možete postići efekat prostranosti i širine, tako da će se kvadratura vaših prostorija videti samo “na papiru”, drugi je neće ni primetiti.

dnevna-svetlost-u-sobiNišta lepše od dnevne svetlosti koja osvežava prostor, a ukućanima i gostima popravlja raspoloženje.
Ako je vaša dnevna soba mala, koristite ono što nam priroda daje – ispunite je prirodnom svetlošću. Izbegavajte zavese u tamnim bojama, jer stvaraju utisak skučenosti i zauzmaju prostor.

namestaj-sa-nogaramaVerovali ili ne, nameštaj sa nogarama genijalan je način da se stvori utisak prostranosti. Ovo ćete primetiti ako boravite u prostorijama u kojima stolovi ili fotelje imaju nogare. Za početak možete pogledati fotografije dnevnih soba u kojima je primenjen ovaj trik.

zidne-police

Zidne police odličan su način da u isto vreme obezbedite više prostora i da ga učinite zanimljivim. Ako izaberete dobru boju i kombinaciju ovih polica, sigurno ćete spojiti lepo i korisno.
otoman-uz-kafuNabavite zanimlljiv i praktičan otoman na kome ćete moći da sedite, a u isto vreme da odlažete stvari. Osim što izgleda lepo, ovaj komad nameštaja je izuzetno praktičan pa vam mogu pozavideti i oni kojima prostor u stanu ne predstavlja problem.

ogledala-u-dnevnoj-sobi

Veliko ogledalo na zidu dnevne sobe ima isti efekat kao još jedan prozor. Ovo je odličan način da stvorite iluziju prostranosti, a posebno ako u sobi imate samo jedan mali prozor.

polica-za-ugaonu-garnituru

Komoda za ugaonu garnituru ili sofu u dnevnoj sobi danas se lako može osmisliti i uraditi, samo vam je potrebno malo kreativnosti. Ovo je još jedan detalj koji će biti od velike koristi u malom prostoru, kako po praktičnosti, tako i po izgledu.

podesivi-sto

Razmislite još i o tome da za svoju dnevnu sobu sami osmislite i poručite podesivi sto. U njemu ćete moći da držite mnogo sitnica – bitnih i nebitnih, a u isto vreme i da ga lepo koristite za uživanje uz kafu sa svojim ukućanima i dragim gostima.

Ovo su bili samo neki predlozi. Nadamo se da ste sada dobili još velikih ideja za uređenje malog prostora i čekamo da ih ostvarite.

*Fotografije: www.lifehack.org                             

0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana