Uz Kafu logo

ZBOG ČEGA JE KUPATILSKA GALANTERIJA NEZAOBILAZNA?

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Uređenje kupatila može biti vrlo dinamično i kreativno budući da se treba posvetiti kako različitim funkcionalnim elementima, sanitarijama i nameštaju, tako i kupatilskoj galanteriji koja može doneti poseban šarm enterijeru.

DETALJI BEZ KOJIH SE NE MOŽE

Bilo da imamo prostrano bilo kupatilo male kvadrature, uređeno u tradicionalnom ili modernom maniru, nezavisno od stila uređenja, boja i materijala koji preovlađuju, svako mora imati čitav niz elemenata koji spadaju u kupatilsku galanteriju. Tako da detalji kao što su držači za peškire, toalet papir, za sapun, posude za četkice i pastu za zube, različiti čiviluci, četke za klozet ili poličice, etažeri, kao i razne kutijice ili korpice predstavljaju predmete koji upotpunjuju svaki enterijer, a pre svega čine ga funkcionalnijim. Štaviše, oni su potpuno neophodni i sasvim svrsishodni, iako se među njima mogu naći i predmeti koji spadaju u aksesoare, kao što su mirišljavi štapići, sveće, ukrasne posudice ili veštačko cveće.

DA PROSTOR BUDE UDOBNIJI

Premda je šarolik izbor predmeta koje bismo mogli svrstati u kupatilsku galanteriju, a njihov izbor katkada je uslovljen našim navikama ili specifičnostima prostora, zajedničko im je da svi služe praktičnosti i udobnosti boravku u kupatilu. Naime, zahvaljujući njima i svaka sitnica ima svoje mesto, tačnije sve se odlaže tako da bude nadohvat ruke, zbog čega se osećamo prijatno i biva nam komforno prilikom obavljanja svakodnevnih higijenskih rutina.

ESTETIKA JE TAKOĐE VAŽNA

Osim funkcionalno, kupatilska galanterija treba i estetski da se uklopi sa pločicama, odabranim sanitarijama i nameštajem i da s njima čini jedinstvenu celinu. Širok izbor boja i materijala, oblika i dizajna ovih elemenata čini ih uklopivim i u najmodernije i najluksuznije prostore. Oni, naime, mogu biti vrlo otmeni detalji, ili rustični, nesvakidašnji ili neobični, te prostoru davati notu posebnosti.

IZBOR ZA MODERAN PROSTOR

Iako kupatilska galanterija čini ovaj prostor udobnijim i boravak u njemu komotnijim, danas se mnogo više no ikada ranije polaže upravo na estetiku i modernost ovih elemenata. Stoga, kako god da želimo da uredimo enterijer, ovo su i vrlo važni estetski detalji, kojima se, dakle, umnogome doprinosi i izgledu samog prostora. Oni ga mogu na poseban način osvežavati, činiti neobičnijim ili modernijim, što se može postići i zahvaljujući širokom izboru ovih proizvoda.

UREĐENJE POBUĐUJE KREATIVNOST

Osmišljavanje, odabir i kupovina kupatilske galanterije predstavlja zanimljiv i kreativan zadatak budući da se njome i prostor najsvedenijeg stila može učiniti nesvakidašnjim. Kombinovanje različitih elemenata, njihovih materijala, boja i oblika može biti vrlo inspirativno. Uglavnom se kombinuju metal i staklo, drvo, bambus ili plastika, dok se pored crne, bele i bež nijansi, sive ili metalik, kao vrlo elegantnih i neutralnih, mogu naći i crvena, plava, ljubičasta, odnosno vrlo intenzivne i neobične boje, kao i razni motivi, cvetni, morski, geometrijske šare. Posebno se kupatilska galanterija može kombinovati sa bojom i dizajnom tepih staza, zavesa za kadu ili pak peškira.

GDE KUPITI?

Ovi se detalji mogu kupiti u svakoj prodavnici kupatilske opreme, ponekad i nameštaja ili u marketima, kao i poručiti preko interneta. Možemo odabrati pojedinačne komade ili čitave setove, ali, kakav god izbor da napravimo, važno je da se vodimo svojim ukusom i ličnim potrebama.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija