Uz Kafu logo

Oduševite mališane – sjajne ideje za proslavu rođendana

AktuelnostiDok beba spava

Autor: Milena

Planiranje proslave rođendana za vašeg mališana može biti pravi izazov, bilo da se radi o dečaku ili devojčici. Ali uz pravu ideju i malo kreativnosti možete prirediti rođendan koji će deca dugo pamtiti. Evo nekih zanimljivih i zabavnih ideja koje će oduševiti vašeg slavljenika i njegove goste:

Tematski Rođendan

Tematske proslave su uvek hit kod mališana. Ako želite da sve bude savršeno organizovano, razmislite o iznajmljivanju dečije igraonice koja nudi tematske pakete. Izaberite temu koju vaše dete voli. Inspiraciju možete pronaći u omiljenom cranom filmu, bajci, priči ili životinji. Igraonice često imaju već spremne rekvizite i dekoracije, a vi se možete fokusirati na uživanje u proslavi.
Podelićemo sa vama nekoliko predloga za proslavu tematskog rođendana koji je uvek pravi pogodak kada je u pitanju dečija zabava.

Superheroji

Deca vole superheroje, pa zašto ne biste organizovali rođendan u ovom stilu? Napravite maske, plaštove i kostime i organizujte igre u kojima će mališani moći da pokažu svoje supermoći. Možete čak i osmisliti jednostavan poligon sa preprekama koji će deca morati da pređu kako bi spa[avala svet. Sigurno znate kog superheroja vaše dete najviše voli pa zabavu možete prirediti na osnovu njegovog lika i čitave priče. Oduševićete pre svega slavljenika, a sigurno i ostale goste.

Bajkoviti likovi

Za devojčice i dečake koji vole bajke, rođendanska zabava inspirisana princezama i vitezovima, čarobnjacima i vilama je idealan. Prostor možete ukrasiti u stilu dvorca, a deca mogu doći obučena u kostime. Organizujte potragu za blagom ili male turnire u gađanju mete. Sve će biti magično!

Džungla ili safari

Za mališane koji vole avanture, rođendan sa temom džungle ili safarija može biti pun pogodak. Prostor ukrasite biljkama, plišanim životinjama i drvenim elementima. Organizujte “lov na blago” gde deca traže skrivene plišane životinje ili se igraju “životinja u džungli” gde imitiraju pokrete i zvukove različitih životinja.

Dinosaurusi

Rođendan sa temom dinosaurusa omogućiava deci da se vrate u vreme kada su dinosaurusi bili stvarni. Možete organizovati potragu za fosilima u pesku, pravljenje vulkana, ili kreativne radionice gde deca mogu bojiti modele dinosaurusa. Torta u obliku dinosaurusa ili vulkana će sigurno oduševiti sve prisutne.

Morski svet

Za decu koja vole more i avanture, rođendan sa temom morskog sveta je prava stvar. Prostor možete ukrasiti kao brod, a deca mogu doći obučena kao pirati. Druga varijanta je da napravite dekoraciju u stilu podvodbog sveta i da sve bude inspirisano sirenama i morskim životinjama. Organizujte potragu za blagom koristeći mapu i sakrivene nagrade, kao i igre poput hodanja po dasci ili pravljenja papirnih brodova.

Piknik za pamćenje

Ako vreme dozvoljava, organizujte rođendansku zabavu na otvorenom. Piknik na livadi ili u parku je sjajan način da deca uživaju na svežem vazduhu. Pripremite korpice sa sendvičima, voćem i sokovima, a zatim organizujte zabavne igre poput trčanja u vrećama, povlačenja konopca ili pravljenja balona od sapunice.

Rođendanska zabava za male naučnike

Za male radoznalce, proslava rođendana sa eksperimentima pravi je pogodak. Možete organizovati mali naučni šou u kome deca mogu da izvide eksperimente. Na primer, pravljenje vulkana od sode bikarbone i sirćeta, ili pravljenje slajma. Mnoge dečije igraonice imaju specijalne programe koji uključuju ovakve aktivnosti, što može olakšati organizaciju rođendana i uštedeti vam vreme.

Kulinarske majstorije

Ako vaše dete voli da provodi vreme u kuhinji, zašto ne biste organizovali rođendansku radionicu kuvanja? Deca mogu da prave svoje mini-pice, da filuju palačinke, slažu sendviče, ukrašavaju kolačiće ili torte. Ova aktivnost ne samo da je zabavna, već i podstiče kreativnost i timski rad. Takođe, neke igraonice nude specijalne kuvarske radionice kao deo svojih rođendanskih paketa.

Kućni ili pravi bioskop

Pretvorite svoju dnevnu sobu u kućni bioskop! Postavite veliki ekran, rasporedite jastuke i prostirke po podu, i izaberite omiljene crtane filmove slavljenika. Dodajte kokice, sokove i slatkiše, i deca će imati osećaj kao da su u pravom bioskopu, ali sa dodatnom dozom udobnosti i zabave.
Naravno, odlazak u pravi bisokop sa drugarima uvek je dobra ideja. Mališani će se u svakom slučaju radovati i dobro zabaviti.

Bez obzira na to koju ideju odaberete za proslavu rođendana svog deteta, najvažnije je da zabava bude ispunjena smehom, igrom i nezaboravnim trenucima. Prilagodite slavlje svojim mogućnostima, slavljenikovim željama, ali i sebi. Nema smisla da se i vi kao roditelj ne zabavite i ne opustite sa mališanima, jer je detetov rođendan svake godine pravi mali praznik.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu