Uz Kafu logo

Balance bike – pravi izbor za prvu biciklu

Dok beba spavaRekreacijaZa bolji dan

Autor: Lavanda

bellelli-b-bipUpoznajte balance bike – bicikla za uzrast od 2-4 godine. Laka, mala, jednostavna, bez pedala i bez pomoćnih točkova. Za mene je bila pravo otkriće. Prvo sam pomislila kako je to samo još jedan produkt pomodarstva i vidi_me_samo_kako_sam_moderan trend mladih roditelja, a onda sam malo čitala malo pitala stručnjake i odlučismo se baš za nju :biggrin:

Najveći nedostatak bicikle sa pomoćnim točkovima je nedostatak potrebe za balansiranjem. Dete će naučiti brzo da je vozi, ali zapravo sve što uči je okretanje pedala. Ono što pruža balans bicikla je razvijanje motornih radnji i održavanje ravnoteže. Da bi moglo da je vozi potrebno je da dete može nesmetano celim stopalima da dohvati zemlju. U početku vožnja ide tako što se dete gura na bicikli da bi (vrlo brzo) počelo da podiže noge i održava ravnotežu. Najpogodniji teren je staza u parku sa dobrim, ravnim asvaltom i jako blaga nizbrdica. Kaciga je obavezna!

Kao i sva druga oprema i balans bicikla ima razne varijante. U inostranstvu se može izabrati tip bicikle prema terenu i afinitetu roditelja. Tako možete da birate amortizere, tvrdoću gume, oblik i tip sedišta, prilagođenost određenom terenu… Kod nas se za sad mogu naći samo klasične za različiti džep. U oglasima možete naći očuvane i za 3500din, a ako želite da budete najtrendi i volite da se pokazujete onda je za vas svakako drvena balans bicikla čija je cena preko 150eur. Sa njom nećete omašiti :biggrin:  Moja preporuka je Bellelli B-Bip.

A evo kako to izgleda i na delu!


Pretplati me
Obavesti o
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Balans bike je namenjen deci od druge do pete godine života. Mališani uživaju u vožnji nesvesno vežbajući balans, ali i motoriku podjednako važnu za sve druge kasnije životne aktivnosti, poput vožnje trotineta i bicikala. Balans bike deca obožavaju, ali i roditelji jer prilikom vožnje dete jača kompletnu muskulaturu. Još ako ima društvo, dobra zabava je zagarantovana. Dovoljno su mali da mogu stati u svaki gepek automobile, ali i u gradski prevoz u slučaju da se ide negde van mesta stanovanja. […]

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Odeća za bebe

Od nedavno sam mama. Srećna mama. I često sam u potrazi za slatkom ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Kada i kako početi sa nemlečnom ishranom beba?

Pošto sam pročitala na stotine blogova, sajtova, saveta pedijatara... Tu su ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Grudnjak za dojilje

Pošto postanete mama i imate sreće da dojite svoju bebu kao I želju da ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Izbor prvog dečijeg pribora za jelo

Prvi pribor za jelo treba da bude poseban u svakom smislu. Ima mnogo onih sa ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Podsticanje inteligencije kod beba

Najveći broj psihologa se slaže da nasleđe određuje minimalni i maksimalni ...

Autor: Ana