fbpx

Uz Kafu logo

Bebina torba

Dok beba spava

Autor: Lavanda

Bebina torba za presvlačenje

U poslednjih 8 meseci sam prošla različite potrebe u skladu sa bebinim fazama i promenila razne torbe. Na početku, em što nam je milion stvari trebalo, em nisam imala iskustva pa nisam ni znala da se organizujem, em sam (ko svaka mlada mama u trendu) htela i da budemo ‚‚u tonu‚‚. Sad, kao iskusna majka, 8-momesečne devojčice mislim da sam konačno shvatila šta nam je neophodno kad krenemo u šetnju.  :biggrin:

Na stranu to što je toplo pa vam nije potrebna dodatna preobuka ako se bebac malo ukvasi, bebina torba mora da ima neke osnovne stvari. Recimo da idete u neku kratku šetnju ili na kafu sa prijateljicom, evo šta bih preporučila da ponesete:

1. Jednokratne pelene – bar 2 Pampersa ili već neke druge pelene koje koristite. Desilo mi se da sam otvorila pelenu i videla da je felerična, a još jednu rezervnu nisam imala. Sva sreća bila sam sa prijateljicom i njenom bebom koja nosi samo jedan broje veće pa sam se snašla.

2. Pamučne pelene – ja u torbi uvek imam 2 obične pamučne pelene. Nekad mi zatreba da pokrijem Natu dok spava, nekad joj bije sunce u lice, nekad bljucne, nekad joj stavim preko nogica dok je hranim, nekad mi je malu napadaju bubice u prirodi…

3. Krema za guzu – u narodu poznata kao Pavlovićeva obavezna je za bebine nežne zone kad je presvlačite kako se ne bi ojela, posebno kada su vrućine. Koju god marku da koristite imajte jedno malo pakovanje u torbi.

4. Vlažne maramice – za nošenje su zgodnija ona mala pakovanja koja imaju plastični otvor. Malo mesta zauzimaju i neće se desiti da vam se od tumbanja otvori i iscuri ili osuši. Ja imam ovo i bas zam zadovoljna.

5. Garderoba – ranije sam bila primorana da nosim jako puno rezervne garderobe jer je Nata bljuckala pa sam je često presvlačila. Danas sam sve svela na minimum. Od svega što ima na sebi ponesem još jednu rezervu i obavezno kratke čarapice, džemper ili duks ako izlazimo u popodnevnu šetnju ili planiramo da se zadržimo duže napolju.

6. Voda i hrana – kašičicu i vodu (u flašici) uvek nosim, posebno sad kada su vrućine. Hranu kako kad. Pošto je dojim ne moram da nosim obroke, a ako se zadržim duže u gradu i mleko joj nije dovoljno onda joj usput kupim gotovu kašicu.Izbor je zaista ogroman tako da ne morate da brinete da li ste detetu obezbedile kvalitetan obrok.

7. Zaštita od sunca – šeširić i krema sa zaštitnim faktorom su sada već obavezni.

Postoje još dve vrlo kulturne stvari koje bih preporučila svim majkama. Mislim da će vam svako presvlačenje u šetnji biti mnogo udobnije ako uz sebe imate:

1. Podlogu za presvlačenje – bilo da je to obična pamučna tanka prostirka (dobija se uz neke bebi torbe) ili mali peškir koji sa donje strane ima mušemu, ako bebu presvlačite na ovome prvo neće da brinete da li će iznenada da se upiški/ukaki a kao drugo nećete da brinete da li je podloga dovoljno čista. Ovako bebu možete da presvučete i na travi, klupici u parku, garnituri u kafiću.

2. Kesice za pelene – danas postoje mirišljave kesice za pelene. Presvučete bebu, a onda prljavu pelenu ubacite zajedno sa vlažnim maramicama u mirišljavu kesicu. Zavežete je i nema širenja neprijatnih mirisa i nelagodnosti ako vam pri ruci nije kanta za smeće. Gotovo svi marketi u inostranstvu ih imaju, a ako ne putujete uvek možete sa sobom da ponesete male kesice koje dobijamo gotovo u svakoj apoteci, parfimeriji ili nekoj drugoj radnji sitnih artikala.

Ja sam pakovanje olakšala tako što od kozmetike uvek imam po jedno malo pakovanje koje mi je samo za torbu. Tu su mi uvek i kesice za pelene, podloga i pelene koje ne vadim. Potrebno je samo da prekontrolišem garderobu, ubacim vodu i spremne smo. Prilikom izbora torbe birajte one koje nisu prevelike, koje su od šuškavog materijala (vodootporne i lake za održavanje) i koje imaju dugačak kaiš. Tako torbu možete da okačite i na kolica i sebi preko ramena, a da vam ruke budu slobodne.

Torba za bebu

Organizer bebina torba

Bebina torba


Pretplati me
Obavesti o
guest
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
aleksandra
aleksandra
8 godine ranije

Super savjeti:). Moj izbor na početku je bila Ditni veeeelika torva termoregulacija, podloga kese i sve neophodno 🙂 posle sam koristila Chicco ranac koji smo dobili uz prva kolica, a sada sa 17 mjeseci izabrala sam Nike rusačić manjih dimenzija koji mi je zgodan za nositi na leđima jer se mnoooogo krećemo a stane sve što mi treba 🙂

Ana
Urednik
Ana
8 godine ranije

JA sam od pocetka gledala da torba ne bude bebi :silly: vec da moze i kasnije da se nosi za razne stvari. Naravno ima dug kais i moze da se nosi preko ramena. Torba je Nike sportska dovoljno velika za sve sa dovoljnim brojem pregrada i zaista sam bila zadovoljna, naravno sada je koristimo kad idemo negde na ceo dan a koristice za razna putovanja to je sigurno.
http://media.uzkafu.rs/2012/02/torba.jpeg

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Odeća za bebe

Od nedavno sam mama. Srećna mama. I često sam u potrazi za slatkom ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Kada i kako početi sa nemlečnom ishranom beba?

Pošto sam pročitala na stotine blogova, sajtova, saveta pedijatara... Tu su ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Grudnjak za dojilje

Pošto postanete mama i imate sreće da dojite svoju bebu kao I želju da ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Izbor prvog dečijeg pribora za jelo

Prvi pribor za jelo treba da bude poseban u svakom smislu. Ima mnogo onih sa ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Podsticanje inteligencije kod beba

Najveći broj psihologa se slaže da nasleđe određuje minimalni i maksimalni ...

Autor: Ana