Bela čokolada
Kafa sa prijateljima
Autor: Jovana
- 300 gr šećera
- 300 gr mleka u prahu
- 1/2 margarina
- 10 kašika vode
Priprema:
Ušpinovati šećer i vodu, skloniti sa vatre, dodati margarin i mleko u prahu. Smesu razliti u pliću posudu i ostaviti da se stegne pa seći na štanglice ili kocke. Smesu možete oblikovati i kao kuglice, pa valjati u mlevene orahe, bademe, lešnike…
Prijatno!
Slični postovi
Kafa sa prijateljima
Val Thorens – Francuska
Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...
Autor: Marina
Kafa sa prijateljima
Sarajevo – prvi deo
Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...
Autor: Jovana
Kafa sa prijateljima
Hristos Voskrese
U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...
Autor: uzkafu
Kafa sa prijateljima
Bahami – zemlja gusara
Zašto se za Bahame kaže da su „Raj na zemlji“? Zato što su ...
Autor: uzkafu
Kafa sa prijateljima
Manastiri – utočište mira i spokoja
Nedavno sam bila na jednodnevnom izletu, kada sam obišla i tri manastira ...
Autor: Jovana
Ovaj recept mi se bas svidja, samo sto bih ja zamenila margarin puterom. Da li neko zna da li se menja istom kolicinom ili se stavlja manje putera?
Mene zanima kako se spinuje secer?? Ok kad je mala kolicina, kao za caj, ali kako se spinuje veca kolicina? :angry:
Koliko se ja razumem u poslasticarstvo to je kad napravis zasiceni rastvor secera u vodi i stavis na toplotni izvor da se istopi. Odnos secera i vode treba da bude barem 2:1. Doda se malo limunovog soka zbog ukusa i to je valjda to. Naravno mesa se sve vreme, da secer na dnu serpice ne bi zagoreo. Gotovo je kad se sav secer istopi. Kad postane sasvim prozirna tecnost, zuckaste boje.
Znaci nije: stavis samo secer u serpicu i topis dok se ne otopi, a onda ga prelijes vodom pa kuvas dok ne provri?
Nije, tako je bas komplikovano jer secer moze da ti zagori :). Tako se valjda pravi ono sto zovu serber za caj.
Dakle, tek sad se ukljucujem u ovu pricu o varijantama spinovanja secera i izvinjavam se na tome :blush: Konkretno u slucaju ovog recepta, pomesati secer i vodu, kuvati dok se secer ne rastopi uz povremeno mesanje, i jos par minuta da vri, dok kasika ne pocne sasvim malo da se lepi za unutrasnji zid posude u kojoj spinujete. Ne preterujte sa spinovanjem, jer ce onda smesa biti mnogo gusta i tvrda.
P.S. U vezi zamene margarina puterom ,nije mi poznato da li se u tom slucaju menja kolicina, ja bih stavila istu.