Uz Kafu logo

Konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu delom Branka Miljkovića

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Ovim putem bismo želeli da Vas obavestimo o ovogodišnjim jubilejima posvećenim pesniku Branku Miljkoviću. Reč je o šezdesetogodišnjici pesnikove smrti i pedesetogodišnjici nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama.
Datum pesnikove smrti (12. februar) tradicionalno se obeležava na Novom groblju u Beogradu u krugu porodice i poštovalaca njegovog dela. Međutim, usled epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19, a u cilju poštovanja zdravstvenih mera, ove godine nećemo biti u prilici da pomenuti kontinuitet nastavimo.
Iz tog razloga smo odlučili da povodom jubileja pokrenemo sajt (www.brankomiljkovic.com) posvećen Miljkovićevom životu i delu.

Namera je da kreirana internet prezentacija posetiocima omogući upoznavanje s pesnikovom biografijom, pruži na uvid raznoliku propratnu dokumentaciju, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti.


Tom prilikom, a povodom navedenih jubileja, na sajtu će biti otvoren i konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu Miljkovićevim delom pod nazivom ”Brankova pohvala svetu”.
Konkurs će biti otvoren na dan pesnikove smrti 12. februara i trajaće dvadeset sedam dana (trajanje konkursa nastoji da sugeriše životni vek pesnika – dvadeset sedam godina).


Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama.
Svi zainteresovani moći će da se prijave na konkurs preko sajta počev od 12. 02. 2021. godine. Učesnici mogu da prijave jednu pesmu, a posetioci sajta će biti u prilici da glasaju za pet pesama po sopstvenom izboru (odluka o selekciji pet pesama predstavlja reminiscenciju na Miljkovićevih pet zbirki poezije).
Glasovima posetilaca sajta formiraće se uži izbor u koji ulazi dvadeset sedam pesama, dok će tri najbolje pesme izabrati stručni žiri koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković.
Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade.
Pobednici konkursa biće objavljeni 21. marta na svetski dan poezije.
U želji da sačuva sećanje na Branka Miljkovića i afirmiše pesničko stvaralaštvo, porodica Miljković u saradnji sa Niškim kulturnim centrom ovu godišnjicu posvećuje svim poštovaocima i ljubiteljima njegove poezije.

S poštovanjem,
Porodica Miljković


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu