Uz Kafu logo

Četiri svadbena detalja o kojima neke mlade možda nisu razmišljale

Aktuelnosti

Autor: Milena

Kada su u pitanju pripreme za venčanje i planiranje jednog od najočekivanijih dana u životu, lako je zbuniti se i zaboraviti sopstvene želje. Mladenci se često trude da udovolje roditeljima, rođacima ili prijateljima pa se tek mesecima nakon venčanja sete da su možda nešto mogli i drugačije. Ovo se posebno odnosi na mlade i planiranje njihovog izgleda za taj veliki dan. Ukoliko se i ti trenutno nalaziš u tim slatkim mukama oko izbora venčanice, detalja, frizure, šminke i svih pratećih dodataka – pročitaj ovaj tekst. Možda ti nećemo pomoći konkretnim primerom, ali ćemo te podsetiti da slušaš sebe i pratiš svoje zamisli. Koliko god da voliš mamu, sestru, kumu, drugarice, pa čak i svog stilistu, ne pravi velike ustupke i ne pristaj na sve što predlože, ukoliko se to kosi sa tvojim stilom. Tog dana treba da se pokažeš u najboljem svetlu, ali na svoj način. Sve što je na tebi treba da te predstavlja i da govori nešto više. Zato u ovom tekstu navodimo četiri aksesoara koji su veoma lepi i jedinstveni, ali buduće mlade često o njima ne razmišljaju i ne uzimaju ih u obzir. Nadamo se da ćemo te inspirisati da i ti pronađeš neki poseban detalj, koji će te izdvojiti i tvom svadbenom stilu dodati nešto lično i neobično. 

Izaberi starinski prsten 

Iako je vereničko prstenje obavezan deo nakita svake mlade, ne treba zapostaviti i dodatne detalje. Ukoliko imaš stari praten koji si nasledila od bake, mame ili si ga sebi sama priuštila, razmisli o tome da ga nosiš i na dan svog venčanja. Svaki starisnki prsten ima poseban šarm i nosi priču koja je samo tvoja. Iako često zbog ručne izrade takav prsten izgleda nesavršeno, upravo zbog toga će tvom stilu dodati posebnu dozu romantike i senzualnosti. Na fotografijama će izgledati prefinjeno, nežno i odisaće jedinstvenim šarmom. 

Slobodno nosi naočare 

Mlade koje svakodnevno nose naočare i to im ne smeta, često za venčanje biraju da stave sočiva, jer misle da će tako izgledati lepše. Međutim, svaki vrhunski stilista, kao i osobe koje te iskreno vole, žele da te na dan venčanja vide takvu kakva si. Ako nosiš dioptrijske naočare, nema potrebe da na svojoj svadbi praviš bilo kakve ustupke i presedane i da ih skidaš. Ostani svoja, jer ćeš samo na taj način biti svima najleepša. Možeš da zadržiš okvire koje nosiš svakog dana, a možeš i da se malo igraš novim modelima i bojama. Razgledaj, isprobavaj i iskoristi priliku da pre venčanja nabaviš novi par naočara koje ćeš nositi i kasnije. 

Stavi krunu (tiaru)

Mlade koje biraju tradicionalan stil uglavnom na venčanju nose veo. Međutim, retko kada u obzir uzmu i krunu, koja izgleda veoma lepo i romantično na svakoj ženi. Ukoliko želiš da nosiš veo, razmisli i o kruni. Postoji mnogo modela, stilova i tipova kruna. Uskladi svoj izbor sa venčanicom i frizurom i slobodno stavi krunu, jer tog dana ćeš zaista biti kraljica. Uostalom, ovo je verovatno jedini dan u životu kada ćeš imati priliku da nosiš krunu, a da se ne radi o maskembanlu ili igri sa decom. Dakle, ako želiš krunu – priušti je sebi. 

Biraj posebne ukrase za glavu 

Ako je nakit na venčanju dobar način da dodate još malo sjaja i glamura svom izgledu, onda su ukrasi za glavu i kosu odlični da privučete pažnju. Ukoliko kao buduća mlada ne vidiš sebe sa velom na glavi, razmisli o nekim originalnim detaljima za kosu. Da li će to biti diskretni biseri i cirkoni, mrežica, pero, traka, šnale od cirkona ili nešto sasvim drugo, zavisi od tvog izbora. U stvari, ne zavisi samo od zbora, već i d celokupnog izgleda. Počni od venčanice i frizure pa na osnovu toga izaberi i aksesoar koji ćeš nositi na glavi. U ovom sluačaju, ne preteruj sa nakitom, već ga uskladi sa ukrasima na glavi i pronađi pravu meru u kombinovanju ovih aksesoara. 

I za kraj – ne zaboravi da bidermajer uskladiš ne samo sa svojim stilom, već i sa sobom. Biraj cveće i boje koje voliš. Razmisli da li želiš veliki i baršunast buket ili suptilan i mali. Da li bi da ima neke dodatke poput bisera, cirkona i posebnih traka ili si više za jednostavnu varijantu svežeg cveća. Sve ovo je važno da uskladiš i izabereš na vreme. Jednog dana, kada budeš gledala fotografije sa svog venčanja, bićeš srećna zato što si izgledala posebno, ali svoje. Bićeš pnosna na svoj izbor jedinstvenih detalja. 

Uživaj u pripremama svog venčanja i piši nam šta ćeš to posebno poneti, a da nije iznajmljeno ili kupljeno u specijalizovanim prodavnicama za venčanja. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu