Uz Kafu logo

Domaći ajvar + giveaway

IntervjuKuhinjicaSlaniši

Autor: Lavanda

Ove nedelje izlazimo iz okvira mode i aksesoara u intervjuima i upoznajemo vas sa domaćim ajvarom u čiji kvalitet smo se i same uverile 😎

  • Kako je nastao brend Domaći ajvar?

Za vreme studiranja i života sa cimerima ajvar koji je moja mama spremala i slala meni u Beograd bio je omiljeno jelo svih mojih drugova i cimera. U nekom od tih trenutaka kada je neko uzviknuo „Pa ovo je sjajno“ po ko zna koji put, sinula mi je ideja da taj isti ajvar proizvodimo i da mnoge ljude koji nikada nisu imali prilike da probaju ovakav ajvar učinimo zadovoljnim. Imao sam veliku želju da probam kako bi sve to funkcionisalo preko interneta i odlučio da napravim sajt preko koga bi ljudi mogli da izvrše porudžbine.

cepkana-paprika-details

  • Kada i kako ste počeli sa distribucijom na veliko i po celoj Srbiji?

U jesen 2012. smo počeli prvi put da proizvodimo veće količine namenjene celoj Srbiji. Distribuciju po celoj Srbiji smo počeli da vršimo od samog starta. Početna ideja je u stvari bila da naše proizvode može da proba svako u zemlji.

domaci-ajvar

  • S obzirom na vaše poreklo, pretpostavljam da nabavka paprike nije previše teška. Ipak, koje sorte koristite, na koji način birate papriku i po kojoj recepturi je spremate?

Mi se nalazimo u selu Loćika u blizini Jagodine. Naš kraj je poznat po proizvodnji kvalitetne paprike. Do paprike zaista nije teško doći mada je ova 2013. godina izuzetak jer paprike ima malo a cena joj je previsoka. Sorte koje koristimo u proizvodnji su Dukat, Makedonka i Kurtovka. Sve su to izuzetno kvalitetne crvene paprike za pripremu ajvara, imaju veliku mesnatu površinu i odlično se osećaju u ajvaru. Paprika za ajvar mora biti savršeno zdrava, dakle bez ijedne trule tačke ili deformiteta. Mora biti prava da bi se ravnomerno pekla i lakše ljuštila. Paprika se prvo peče na pećima, zatim se ljušti i iz nje odstranjuje seme. Preko noći se cedi a sutradan melje ili seče (u zavisnosti koja se vrsta sprema) i zatim prži na smederevcima zajedno sa ostalim sastojcima.

 

  •  Koliku organizaciju zahteva pripremanje ajvara?

Pripremanje domaćeg ajvara je izuzetno težak i zahtevan posao i fizički i vremenski. Najzahtevniji deo posla je ljušćenje paprike jer se neke vrste paprika teže ljušte od drugih. Imamo 12 zaposlenih radnika koji nam pomažu u proizvodnji. Pored proizvodnje tu je i marketing i svakodnevna komunikacija sa klijentima. Potrebno je voditi računa o svakom klijentu i detaljima njegove porudžbine što takođe nije lako.

test-paket-details

  •  Na koji način uspevate da sve ture ljutog ajvara budu iste ljutine? Da li vam je možda u planu gradacija prema skovilima?

Gotovo je nemoguće napraviti sve ture sa identičnom ljutinom ovako kako sada radimo. Za ljutinu koristimo feferone koji mogu da budu manje ili više ljuti. Uglavnom su sve ture slične ljutine jer kada spremamo ljuti ajvar svaka tura se pre sklanjanja proba pa ako nije dovoljno ljuta dodaje se još ljutine. Nikada nije kasno dodati ljuto. O skovilima još uvek nismo razmišljali jer za sada sve funkcioniše dobro. Mi spremamo neku varijantu u kojoj se ljutina oseća dobro a na zahtev kupaca pravimo ajvar veće ljutine.

 

  •  Oni koji vole ljuto su vrlo zahtevni kupci. Koliko je vaše ljuto zaista ljuto i da li planirate neku ograničenu seriju samo za hrabre?

U pravu ste, oni koji vole ljuto su najzahtevniji kupci jer je veoma teško odrediti koliko je nekome nešto ljuto. Za ovaj naš standardni ljuti recept neki kažu da je mnogo ljut a opet neki tvrde da je malo ljut. Obično ljudi probaju jednu teglu našeg ljutog ajvara pa onda poruče da bude više ili manje ljuto. Specijalno za njih pripremamo te specifične ture. Obično u zalihama imamo i tih izuzetno ljutih pa ih šaljemo onima koji odmah kažu da vole jako ljuto.

ljuti-domaci-ajvar-details

  • On-line kupovina je nešto čime se služe mlađe generacije. Koliko je kupovina ajvara preko neta popularna?

Ovo je i mene najviše plašilo jer je to skroz neistraženo područje. Internet u Srbiji još uvek nije zastupljen kao u naprednim zemljama. Beograd i veći gradovi prednjače u korišćenju interneta a upravo su ti gradovi ciljna grupa zbog nemogućnosti adekvatne pripreme domaćeg ajvara. Ispostavilo se da je odziv zadovoljavajući a vremenom će sve veći broj koristiti internet i poručivati proizvode od kuće.

domaci

  • I za kraj, kako doći do ovih ukusnih tegli?

Dešava nam se da ljudi iz okoline odluče da dođu do nas i lično se uvere u način pripreme i ukus. Ostali poručuju putem našeg sajta www.domaci-ajvar.com, slanjem maila ili direktnim telefonskim pozivom. Porudžbinu šaljemo putem kurirske službe Bex i oni dostavljaju porudžbinu na kućnu adresu. Ljudi su u početku nepoverljivi i obično poruče naš test paket kako bi probali naše proizode. Ima i onih hrabrijih koji nisu imali loših iskustava pa odmah naruče 20 tegli. Bilo kako bilo svi na kraju budu zadovoljni a mnogi rado ostave utisak na našem sajtu.

paprika

Domaći ajvar će ove nedelje nagraditi naše 3 čitateljke sa po 4 tegle ajvara. Ono što treba da uradite je da:
1. ostavite komentar ispod članka
2. podelite članak na svom FB profilu linkom Share ispod slike
3. Like-ujte FB stranu Domaćeg ajvara

 

Dobitnici domaćeg ajvara su:

dobitnice

Čestitamo! Molimo vas da nam na info@uzkafu.rs posaljete svoje kućne adrese 🙂


Pretplati me
Obavesti o
guest
41 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
veverica
veverica
10 godine ranije

Mmmm moram da kažem da sam testirala ovaj ajvar i da je savršen!!! 🙂

Marija Ilic
Marija Ilic
10 godine ranije

Mljac.. obozavam ajvar!

Suzana Vasilic
Suzana Vasilic
10 godine ranije

super

Anita
Anita
10 godine ranije

Ovo mora da se proba…izgleda ukusno!

Jovana
Jovana
10 godine ranije

Neizostavna zimnica 🙂

Gaga N.
Gaga N.
10 godine ranije

Bez domaceg ajvara nema dobrog rucka 🙂 Uzivancija !

Jelena Stojanović
Jelena Stojanović
10 godine ranije

Mmm njami njami baš za dečicu domaći ajvar 🙂

Goga
Goga
10 godine ranije

Divan članak u pravo vreme!

Milica
Milica
10 godine ranije

Ja do sada nisam učestvovala u originalnijoj nagradnoj igri! Svaka čast!

Jelena M.
Jelena M.
10 godine ranije

Ajvar, najbolji srpski brend! Njam njam! 🙂

Natasa
Natasa
10 godine ranije

s obzirom da je ovaj ajvar iz mog kraja a ja tek ovde saznajem za njega znaci da im je reklama i vise nego dobra prolazim cesto kroz Lociku i pojma nisam imala o svemu ovome ne sumnjam u kvalitet zelim im svu srecu u daljem radu
zelela bih naravno da probam i uverim se u kvaliteet

Jovan
Jovan
10 godine ranije

Da li uopšte ima neko na svetu ko ne voli domaći ajvar?!

Marijana
Marijana
10 godine ranije

Da li se može naručiti vaš ajvar za firmu, tj. preko firme? hvala.

Dzogi
Dzogi
10 godine ranije

‘Naci ajvar je maestralan!

Snezana
Snezana
10 godine ranije

po ovome zvuci divno,trebalo bi se probati

Jasmina
Jasmina
10 godine ranije

…..F A N T A S T I C A N ! Ne znam sta je lepse, ajvar ili cepkana paprika….. SVE POHVALE!!!!

Marina
10 godine ranije

Nema nista bez domaceg ajvara

Jasmina
10 godine ranije

Sada je jako tesko naci pravi ,domaci,najbolji,najukusniji ajvar

Marika
Marika
10 godine ranije

jedva čekam da mi stignu tegle! i leba ću da umesim!

Biljana
Biljana
10 godine ranije

Super poklon, za nas ljubitelje dobrog ajvara 🙂

Marijana
Marijana
10 godine ranije

Mmmmmmmmmm njami njami prelepo izgleda a ukus mogu da zamislim…divno!

Milena Milenka Milojević
Milena Milenka Milojević
10 godine ranije

ajvar mmmm njam njam uz sir i vruć ‘lebac baš dobro ide 🙂

Zoka
10 godine ranije

I ja bih probala vas ajvar

Jaca
10 godine ranije

Domace je nabolje……..Uvek bilo i bice

Olivera
Olivera
10 godine ranije

Naloran posao ali i veliki uzitak. Zelim Vam da trajete dugo…:-)

Iv
Iv
10 godine ranije

Cist hedonizam -domaci ajvar !

Cica
Cica
10 godine ranije

Ajvar sa paprikama iz Vašeg kraja, pravljen na smederevcu, to mi u gradu možemo samo da sanjamo! Bravo za ideju!

natasa
natasa
10 godine ranije

Nikad više komentara. Izgleda da je dobar ajvar 😉

Gaga
10 godine ranije

Zelela bih da probam vas ajvar

Vanja
10 godine ranije

Domace,Domace,Domaceeeeeeeeeeee

Dejana Nenadic
Dejana Nenadic
10 godine ranije

Obozavam ajvar!

Danijela Lacimic
Danijela Lacimic
10 godine ranije

Ajvar je savrsen……lici na ajvar moje bake koji sam davno jela ali sad me je ukus podsetio na detinjstvo. Hvala

vesna
vesna
10 godine ranije

kupujmo DOMAĆE ….

Marinko
Marinko
10 godine ranije

odlično!

Makica
10 godine ranije

Nikada nisam probala on sto ja nisam napravila.Eto sada imam priliku i volela bih

Zorica
10 godine ranije

Hocu i ja kao i svi da probam vas ajvar

Dada
Dada
10 godine ranije

Nije ni čudo što je ovaj ajvar izazvao ovoliku pažnju!

Maja
Maja
10 godine ranije

Sto bi rekla Jeja … mnjam, mnjan!
Sve ovo je odlicna ideja!!!

Zorule
10 godine ranije

Probala bih zasto da ne.Uvek zelim da probam nesto novo

Danka
Danka
9 godine ranije

Ja, zelim da koristim vase usluge tj, vas ajvari cepkane paprike , jer su me odusevili komentari prethodni korisnika . A, inace obozavam sve proizvode od paprike.

slobodan karasić
slobodan karasić
8 godine ranije

POKUŠAO SAM NA SVE MOGUĆE NAĆINE DA NARUČIM PROBNI PAKET ALI NIKAKO NIJE HTELO DA PRIHVATI PORUĐBINU,IZBACUJUĆI ME NAVODEĆI DA NIJE NEKI ODGOVARAJUĆI BROJ.OBAVESTITE ME KAKO DA NARUČIM PROBNI PAKET,DA BI POTOM IZVRŠIO VEĆU NARUDZBU. HVALA

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

Nišlijka u Emiratima

Jelena Djordjević, Nišlijka, mama preslatke Emilije je i glavni menadžer ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

TRI CURE intervju + giveaway

Ovo je još jedna od onih divnih priča koje u životu ne želim da me ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

Baš Baš bedževi

Bedževi su mali ukrasi na nekom delu odeće čiji je cilj da skrenu pažnju, ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

Body art – glitter tatoo

Negovano lice i telo, moderna frizura, lepi nokti - sve je to danas vrlo ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Intervju

Keramika sa dusom…

Mali broj diplomiranih keramičara uspeva da se bavi svojim poslom samostalno. ...

Autor: uzkafu