Uz Kafu logo

Efikasne metode lečenja erektilne disfunkcije

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Problem erektilne disfunkcije nije zanemarljiv i poprilično je ozbiljan, naročito ako se uzme u obzir činjenica da o ovom poremećaju većina muškaraca izbegava razgovor jer se osećaju manje muževno, a da to negativno utiče na njihovo samopouzdanje. 

Kako bi se muškarci oslobodili stega društva, o ovom problemu treba sve češće pisati i pričati, kao i o načinima i metodama lečenja. Trebalo bi znati da ova nelagodnost nije rezervisana samo za stariji deo populacije. Nažalost, sve više mladih se susreću sa ovom pojavom, koja otežava svakodnevni život, funkcionisanje, pa čak i mogućnost da se ostvare kao roditelji. Zato se ovom poremećaju treba pristupiti sa medicinske strane, a lečenje erektilne disfunkcije u cenru Fizionova pokazalo se više nego uspešnim. 

Međutim, kako svaka posledica ima i uzrok, da bi se primenile određene metode u rešavanju navedenog problema, moraju se znati tačni uzroci nastanka seksualne nemoći.

Zašto se javlja problem erektilne disfunkcije?

Impotencija ili erektilna disfunkcija predstavlja učestali problem, koji se javlja kod muškog dela populacije svih uzrasta. Usled nemogućnosti postizanja erekcije i njenog održanja, većina muškaraca proživljava ozbiljne frustracije, koje samo pogoršavaju stanje. 

Uzroci ove pojave mogu biti i fizičke, ali i psihičke i uglavnom se javljaju pridruženo, naročito ako se problem ne leči. Osobe koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, hipertenzije, poremećaja hormona, neuroloških oboljenja ili uvećane prostate, mogu imati problema sa potencijom. Svako od ovih oboljenja doprinosi smanjenom dotoku krvi do penisa, što se smatra i osnovnom posledicom nastanka impotencije. 

Kako bi se postavila odgovarajuća dijagnoza, urolog mora uzeti anamnezu od pacijenta, obaviti pregled i uputiti ga na laboratorijske analize. 

Lečenje impotencije je moguće i bez operacije

Već je pomenuto da se erektilna disfunkcija javlja usled pojave različitih uzroka, što zahteva detaljnu analizu različitih specijalističkih pregleda. Ako se ustanovi da pacijent boluje od određene bolesti koja može uticati i na erektilnu disfunkciju, neophodno je da se osnovna bolest izleči ili dovede pod kontrolu. Na taj način lečenjem osnovnih oboljenja, stvaraju se pozitivni uslovi za izlečenje i impotencije. Ranije se lečenje uglavnom svodilo na korišćenje lekova i operativne zahvate, međutim, danas je situacija znatno drugačija. Metodom terapije šok talasa ili shock wave therapy, ovaj problem se veoma uspešno rešava kroz nekoliko tretmana, koji poboljšavaju prokrvljenost polnog organa. 

Veoma često se događa da osobe koje su imale problem sa potencijom, ne mogu u potpunosti da se opuste, stalno misleći da se pređašnje stanje ne vrati. Posledice koje ovo stanje može ostaviti mogu biti dugotrajne i uticati i na rad ostalih organa. Nervoza, nemogućnost opuštanja, anksioznost, depresija i potpuno odsustvo želje za intimnošću su prateće pojave, koje prave još veći teret i otežavaju rešavanje problema. U tim situacijama, predlažu se različite tehnike opuštanja, među kojima je i joga. 

Joga kao tehnika koristi posebne metode, vraćajući u ravnotežu duh i telo. Redovnom primenom vežbi, uspećete da pronađete fokus i da kontrolišete negativne misli. Osim toga, joga poboljšava tonus mišića i pomaže vam da se oslobodite stresa. Tako ćete povratiti sopstveno samopouzdanje, imati dovoljno kondicije i uživati u intimnosti sa osobom koju volite. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu